Verzenddozen voor mijn eigen handeltje

8 januari 2019

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Sinds enige tijd ben ik actief voor verkoop van mooie spulletjes online. Ik heb een klein webshopje opgericht en daar verkoop ik eigengemaakte spulletjes. Dat is begonnen op Marktplaats en op een gegeven moment bleken er zoveel mensen geïnteresseerd te zijn in mijn spulletjes, dat ik heb moeten uitbreiden. Ik verkoop van alles en alles wat ik verkoop gaat per post naar mijn klanten. In het begin kon ik hiervoor nog wel oude doosjes voor gebruiken die ik overhield na de boodschappen, maar nu ik ben overgegaan op een webshop vind ik het ook belangrijk dat ik goede stevige verzenddozen gebruik om mijn spullen in te versturen. Sommige dingen die ik maak en verkoop zijn fragiel en kunnen breken tijdens de verzending. Ik wil er dus wel van verzekerd zijn dat de verzending van mijn spulletjes goed gaan. De verzenddozen die ik gebruik koop ik altijd via websop.viv.nl. VIV heeft namelijk verzenddozen in verschillende soorten en maten en die bestel ik gewoon online aan de hand van de spulletjes die ik heb gemaakt en die ik verkoop.

Verschillende soorten verzenddozen

Het hangt er een beetje van af wat voor spulletjes ik verkoop. Sommige dingen die ik maak zijn klein en passen in een klein doosje, andere dingen zijn weer plat en als het even kan wil ik die spulletjes versturen in verzenddozen die door de brievenbus passen. Soms verkoop ik ook tweedehands boeken en daarvoor bestel ik altijd verzenddozen die speciaal voor boeken geschikt zijn. De verzenddozen van VIV vind ik heel erg fijn.

  • Ze zijn stevig
  • Ze hebben autolock-sluiting
  • Ze zijn voordelig
  • Ik heb ze snel in huis

De verzenddozen die ik vaak bestel zijn dus de brievenbusdozen, kleine postdoosjes, boekverpakkingen en langwerpige dozen. Wanneer ik deze bestel dan kan ik heel eenvoudig via de webshop van VIV een keuze maken in de verschillende verzenddozen. Je kunt kiezen in categorie, formaat, kleur en prijs. Ik weet inmiddels heel goed welke dozen ik zelf het prettigst vind en ik kan daarom ook regelmatig een behoorlijk aantal van deze verzenddozen bestellen. Zo heb ik altijd een voorraad in huis en kan ik zelf gewoon door blijven produceren en verkopen, waarbij ik twee keer per week de pakketjes op de post doe met alles wat mensen via mijn eigen webshop hebben gekocht. Waar ik zelf zo van houd is de stevigheid van deze dozen. Je kunt heel goed een kleiner ding in zo’n doos versturen en het dan met iets van bubbeltjesplastic opvullen en als het doosje dan met de post mee gaat, dan blijft het doosje gewoon zijn vorm behouden. De post in Nederland gaat niet zachtzinnig met postpakketjes om en ik vind het dus een vereiste dat de doosjes wel de juiste stevigheid bieden. Ik moet er niet aan denken dat de verzenddozen niet stevig genoeg zijn en dat wat ik verstuur daardoor geplet wordt door de ruwe behandeling in de post. Een ander voordeel daarbij is het autolock-systeem dat er op deze dozen wordt gebruikt. Hiermee zijn de doosjes heel stevig te verzegelen en kunnen ze niet open gaan tijdens de verzending. Dat vind ik bijna nog belangrijker dan de stevigheid van de dozen.

Opvulmateriaal bijbestellen

Op de website van VIV kan ik naast de doosjes voor de verzending van mijn spulletjes ook allemaal materialen krijgen om de doosjes mee op te vullen, zoals de noppenfolie en andere materialen die lekker zacht zijn en mijn spulletjes beschermen. Daarnaast kan ik hier ook extra tape en plakband krijgen, zodat ik alles in één keer kan bestellen. Dat is natuurlijk wel zo handig en ik ben blij dat ik deze dozen ontdekt heb.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn