Klein cadeaus om af te tellen voor de feestdagen

14 januari 2019

Posted in Kinderen en Speelgoed

Klein cadeaus om af te tellen voor de feestdagenVoor mijn kinderen is het nog niet begrijpelijk wanneer het nu precies kerst is. Dit begrijpen ze nog niet omdat ze nog te jong zijn. Elke keer als ik het probeer uit te leggen komt de boodschap niet helemaal binnen. Op een gegeven moment keek ik naar mijn advent kalender en dacht ik waarom maak ik dit niet voor mijn kinderen. Ik ben best creatief en voor ik het wist was ik druk in de weer met karton, papier en was ik een kerstboom aan het knutselen voor op de kalender. En nu is het een vaste traditie die we elk jaar volgen. De kinderen mogen elke dag een vakje open maken. De ene dag betekend dit dat ze een zakje snoep uit de opbergkist pakken terwijl het de volgende dag kleine cadeaus zijn. Het is zo leuk om de kinderen zo enthousiast te zien. We vinden deze traditie zo leuk dat we het elk jaar weer voortzetten.  

Kleine cadeaus voor je advent kalender

Waarschijnlijk koop je een aantal grote cadeaus voor onder de kerstboom. Hoe leuk is het dan om met een klein bedrag een aantal kleine cadeaus aan te schaffen voor je kinderen. Je helpt hier je kinderen mee omdat je ze hierdoor laat aftellen naar de kerst, door de advent kalender is het een stuk wanneer het precies kerst is. Op een hele simpele en kindvriendelijke manier zorg je er dan voor dat het overzichtelijk is hoeveel dagen het nog duurt. Vroeger kreeg ik elke dag de dag vraag hoe lang duurt het nog. Nu krijg ik deze vraag niet meer omdat ze simpelweg alleen nog maar hoeven te tellen hoeveel cadeautjes er nog in de kist zitten.

Cadeaus voor je kinderen

Ik vind het elk jaar weer een feest om aan de slag te gaan met de advent kalender. Dan kleine snoepjes en zakjes koek in te pakken en vervolgens nog een aantal kleine cadeaus te kopen via speelgoedfamilie.
Mijn kinderen vinden de kleine cadeaus geweldig om te krijgen. Het zijn vaak spelletjes of andere speelgoed dingen waar ze heel lang plezier van hebben. De kinderen hebben er heel veel plezier in. Waarom zijn kleine cadeaus goed voor je kinderen:   

  • Door deze strategie leren we onze kinderen hoelang het duurt voordat het kerst is.
  • Ze zien natuurlijk wel de grote cadeaus al onder de kerstboom liggen maar daar moeten ze op wachten.
  • De kleine cadeaus zorgen er dus voor dat ze geduldig leren afwachten totdat het kerst is.
  • Kleine cadeaus zijn ontzettend leuk voor kinderen.
  • Vooral kleine spelletjes of de speelgoed dingen waar ze echt wat mee kunnen zoals een fluitje of een pen.
  • De kinderen hebben echt veel langer plezier van deze kleine cadeautjes.

Kleine cadeautjes zijn ook ideaal om te vragen voor een verjaardag omdat ze klein en goedkoop zijn is het voor iedereen mogelijk om dit aan te schaffen. Deze kleine speelgoed dingen passen gemakkelijk in je tas. Waar je ook heen gaat, dit speelgoed kan je gewoon meenemen. Voor onze twee kinderen vind ik het leuk om elk jaar een eigen advent kalender te maken. Elke dag mogen de kinderen dan een vakje open maken. Elke dag mogen ze dan iets leuks uit de opbergkist pakken.  De ene dag betekent dit dat de kinderen een zakje snoep uit de kist pakken terwijl de andere dag ze kleine cadeaus uit de kist pakken. Hierdoor wordt het aftellen naar de kerst voor de kinderen heel leuk en begrijpen ze heel goed dat als de kist leeg is het kerst is. https://speelgoedfamilie.nl/kleine-cadeaus Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn