Op zoek naar een kinder tandarts in Rotterdam

6 januari 2019

Posted in Mens en gezondheid

Mijn zoon is inmiddels zeven jaar oud. Toen hij geboren werd was het gelijk duidelijk dat er iets anders aan hem was. We hebben er een aantal artsen naar laten kijken. Mijn zoon is klassiek autistisch, iets waar we absoluut niet op gerekend hadden en al helemaal niet op voorbereid waren. Mijn vrouw en ik wisten weinig tot niks over autisme, laat staan over hoe je een autistisch kind moest opvoeden. Hij was ook nog een ons eerste kind. Uit paniek hebben we een heel aantal trainingen gevolgd over hoe je het beste om kunt gaan met een kind met autisme, hoe je er als ouder voor kunt zorgen dat je kind zo goed mogelijk kan meedraaien in de maatschappij. Hier hebben we erg veel aan gehad. We konden ons een stuk beter verplaatsen in onze zoon, in wat voor beperkingen hij tegen zou komen in zijn leven. Doordat we ons zo goed voorbereid hadden hebben we de meeste dingen dan ook in goede banen kunnen leiden. We hebben een goede school voor hem weten te vinden, een waar hij prima op zijn eigen tempo kan werken, en thuis houden we ons aan een strak schema. Mijn zoon heeft het meest moeite met fysieke dingen. Het heeft jaren geduurd voordat ik hem kon douchen zonder dat hij begon te schreeuwen. Uiteindelijk is dat wel gelukt. Een ander ding wat hem veel problemen oplevert is de tandarts. Het is net als bij het douchen geen optie om het compleet te vermijden. Ik probeer vaak aan hem uit te leggen dat de tandarts hem helpt, dat de tandarts ervoor zorgt dat hij later minder gebitsproblemen krijgt en dan dus minder vaak naar de tandarts hoeft te gaan. Maar het maakt niet zoveel uit wat ik zeg. Wanneer hij doorkrijgt dat we naar de tandarts gaan begint hij te krijsen. Een vriend van mij raadde me op een gegeven moment een kinder tandarts in Rotterdam aan. Hij ging ook altijd met zijn dochter naar deze kinder tandarts in Rotterdam. Hij stuurde me deze link door: https://www.tegekkebekkies.nl/ouders/wat-doen-wij/de-tandarts.

Een geschikte kinder tandarts in Rotterdam voor mijn zoon

Toen ik mijn zoon de website liet zien van deze kinder tandarts in Rotterdam, werd hij gelijk blij. Hij zag zijn favoriete superhelden met een stralend gebit op de voorpagina. Ik legde hem uit dat als hij mee naar de tandarts ging, hij net zo’n mooi gebit als Batman krijgen kon. Hij had wel door dat dit een manier was om hem naar de tandarts te lokken, maar toch was hij een stuk minder terughoudend dan normaal. Ik zocht contact met deze kinder tandarts in Rotterdam, om uit te zoeken of mijn autistische zoon hier ook goed terecht kon. Ik kreeg een snelle en vriendelijke reactie. Wij waren welkom. Ik maakte een afspraak voor een week later.

Onze ervaring bij deze kinder tandarts 

Op de heenreis naar de kinder tandarts in Rotterdam was het een stuk stiller dan normaal achterin de auto. Meestal betekent dat dat alles goed gaat. Toen we binnen waren en hij werd opgeroepen keek hij me even angstig aan, maar dat duurde niet lang. De tandarts die hem hielp was erg vriendelijk en wist hem makkelijk mee naar binnen te krijgen. Nog nooit heb ik zo’n fijne ervaring bij de tandarts gehad, dit is waarom:

  • Tandartsenpraktijk ‘Te Gekke Bekkies‘ is volledig ingesteld op kinderen.
  • Je kind krijgt extra tijd wanneer nodig.
  • De tandartsen weten precies hoe ze met kinderen om moeten gaan.

Vind je kind het eng om naar de tandarts te gaan? Neem een kijkje bij deze kinder tandarts te Rotterdam. Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn