Linkbuilding

9 april 2019

Posted in Marketing en Promotiemateriaal

Linkbuilding is een van de factoren die de vindbaarheid van een website tegemoetkomen. Het is verantwoordelijk voor 50% van de zoekresultaten. Als je website voldoende relevante externe links heeft wordt de website beter gevonden in zoekmachines. Dit worden ook wel backlinks genoemd. Kijk op linkbuildingspecialist voor meer informatie.

Er zijn vele soorten links. Hieronder maken we duidelijk welke links er bestaan en op welke manier linkbuilding het beste toegepast kan worden.

Backlinks

Er zijn verschillende soorten backlinks die je kunt gebruiken voor je website:

  • Natuurlijke links: Dit zijn links die door iemand anders worden gelegd. In de meeste gevallen gaat het hier om kwalitatieve links die naar de inhoud en naar de content op je website verwijzen. Het is hierbij wel belangrijk om te kijken wat voor linkbuilding er plaatsvindt. Het is dus belangrijk om te kijken welke sites naar jou verwijzen door middel van links. Als dit sites zijn met veel bezoekers, heb je  er veel aan, maar het moeten ook legit sites zijn, en geen sites die er slecht uitzien en niet vertrouwd voelen voor de bezoekers, want dan gaan ze zeker geen links aanklikken!
  • Zelf gemaakte links: Dit zijn links waar je zelf achteraan moet. Je kan bijvoorbeeld een blogger of een klant vragen om links op zijn of haar website te plaatsen, die naar jouw website linken. Deze manier van linkbuilding is effectief als je tevreden klanten hebt, of bloggers kent die van relevantie kunnen zijn voor jouw website.
  • Zelf gerealiseerde links: Dit zijn links die je zelf kan toevoegen op andere site, denk hierbij aan fora of het plaatsen van links in comments bij bepaalde sites.

Linkbuilding toepassen

Het toepassen van linkbuilding is dus erg belangrijk voor de vindbaarheid van je eigen website. Door het toepassen van linkbuilding bouw je ook relaties op met andere partijen. Je kan bijvoorbeeld een afspraak maken, dat je zelf ook links van andere partijen op je eigen website zet, als zij dit ook voor jou doen. Op deze manier creĆ«er je een win-win situatie voor jezelf en voor de ‘partner’. Als Google meerdere links op verschillende websites ziet die naar jouw website linken, zien ze dit als stemmen. Dit laat Google beseffen dat jouw website relevante content biedt, omdat er meerdere websites zijn die naar jou verwijzen. Linkbuilding zorgt er als het ware voor dat je website een verhoging in populariteit realiseert.

Naast de links die net zijn beschreven, zijn er nog een aantal mogelijkheden om linkbuilding toe te passen:

  • Je eigen website inschrijven bij bijvoorbeeld startpagina’s
  • Partnerlinks opbouwen, dus ruilen van links met andere websites
  • Gastbloggen. Als je artikelen gaat schrijven voor andere websites, kan je je eigen links daarbij zetten
  • Social media: Door middel van social media kan je het bereik vergroten van je website als je de link van je website erbij zet
  • Links kopen is ook een optie

Het is dus een belangrijk aspect voor de vindbaarheid van je website. Het is slim om snel te beginnen met dit proces, zodat je hogere rankings krijg in zoekmachines.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn