De apk van een woning, hoe zit dat precies?

15 februari 2021

Posted in Beveiliging en Bewaking

De apk van een woning laten checken? Je leest er meer over in dit artikel, Apk, je hebt er vast wel eens van gehoord. Vaak denken mensen bij het woord apk aan een auto. Toch komt apk ook bij andere dingen voor. Zo heb je ook de apk van een woning. Net als bij auto’s is het ook belangrijk dat een woning veilig is. Je hoort vaak genoeg dat er ongelukken gebeuren in huis, doordat van de woning niet meer optimaal was. Denk bijvoorbeeld aan gaslekkages die zorgen voor brand, of koolstofmonoxide vergiftigingen die zorgen voor plotseling overlijden. Omdat een woning veilig moet zijn is een periodieke keuring aan te raden. Dit kan doormiddel van het regelen van een apk keuring voor jouw woning. Wil jij hier meer over weten? Lees dan snel verder!

Wat is de apk van een woning?

De apk van een woning is dus hetzelfde als die van een auto. Er wordt gekeken naar de veiligheid en de staat van de woning om zo te bepalen of er aanpassingen moeten worden gemaakt om de veiligheid te verbeteren. Een aantal punten waar op wordt gelet bij het keuren van een woning zijn:

  • De elektrische installaties
  • De gasinstallatie
  • Waterleidingen
  • Ventilatie

Elektrische installaties kunnen niet meer goed werken en zorgen voor brand. Ook slecht onderhouden gasinstallaties kunnen hiervoor zorgen. Daarnaast kan vergifiting optreden. Het is dus uiterst belangrijk dat dit allemaal veilig en op orde is en daarom is de apk van een woning zo belangrijk. Apparaten en installaties kunnen altijd slijten. Als je hier niet van op de hoogte bent dan kan dit ernstige gevolgen hebben. Kies dus voor een periodieke apk keuring voor jouw woning. Naast deze twee installaties wordt er ook gelet op de waterleidingen en de ventilatie. Vooral de ventilatie wordt vaak over het hoofd gezien, maar is zeer belangrijk. Als de ventilatie van een woning niet op orde is, dan kan er ongezonde lucht binnen komen. Hierdoor kun je schadelijke stoffen inademen en gaat je gezondheid achteruit. Het is als het ware een sluipmoordenaar. Dit wil je niet meemaken. Laat jouw woning dus periodiek checken door een erkend bedrijf. De vraag is, wat is een erkend bedrijf?

De apk van jouw woning laten checken?

Je kunt de apk van jouw woning laten checken door contact op te nemen met www.nta8025.nl. nta8025 is de norm die wordt gebruikt bij het checken van de apk van een woning. Als een woning aan deze norm voldoet, dan is de woning veilig en hoeft er niks veranderd te worden. Bij het keuren wordt een rapport opgesteld. Uit dit rapport kun je opmaken wat er moet worden verbeterd en hoe je dat kunt doen. De experts van www.nta8025.nl kunnen jou helpen bij het verhogen van de veiligheid van jouw woning. Heb jij hier interesse en en vind jij veiligheid belangrijk? Aarzel dan niet langer en onderneem vandaag nog de gepaste actie, door een afspraak in te plannen met dit bedrijf. Dat kan eenvoudig via de website. Zij komen dan langs en controleren alle installaties en checken of er wat verbeterd moet worden. Zo leef jij in een veilig huis!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn