Specialist in lekdetectie nodig?

1 maart 2021

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Heb jij ergens lekkage in jouw woning? Dan kun je de hulp van een specialist op het gebied van lekdetectie goed gebruiken. Het kan namelijk erg lastig zijn om te achterhalen waren het lek precies zit, helemaal als het verstopt zit achter een muur of een laag isolatie. Voor jouzelf is het meestal geen doen om hier snel achter te komen, maar met lekdetectie is het probleem op te sporen zonder dat je hiervoor hoeft te breken in huis. Zo kun je gericht te werk gaan en kan het probleem zonder al te veel werk snel verholpen worden.

Lekkage in huis

Het is natuurlijk ontzettend vervelend om in jouw woning last te hebben van lekkage, ook al is dit door middel van lekdetectie op te lossen. Een lek betekent dat je vocht in je huis krijgt en vocht kan voor veel problemen zorgen. Het kan vloeren aantasten, het kan meubels beschadigen en het kan zorgen voor schimmels in jouw woning, wat uiteraard niet goed is voor je gezondheid. Het is dus iets waar je echt niet op zit te wachten. Heb je helaas te maken met een lek, dan kan het zonder lekdetectie erg lastig zijn om te achterhalen waar het precies zit. Want de plek waar het water uiteindelijk uit het plafond of uit de muur komt, hoeft niet de plek te zijn waar het daadwerkelijk lekt. Ga je zelf aan de slag om het lek op te sporen, dan kost je dit veel:

  • tijd
  • geld
  • overlast

Omdat het daadwerkelijke probleem dus op een heel andere plek kan zitten, kan het je zonder lekdetectie heel veel tijd kosten om de juiste plek te vinden. Bovendien zul je veel moeten breken, muren en isolatielagen moeten verwijderen tot je uiteindelijk de juiste plek gevonden hebt. Dat kost niet alleen onnodig veel tijd en geld, het geeft ook onnodige overlast. Daar zit je natuurlijk allemaal niet op te wachten.

Specialist in lekdetectie

Daarom is het goed om een specialist op het gebied van lekdetectie in te schakelen op het moment dat jij ergens lekkage hebt en je kunt niet met het blote oog zien waar het lek daadwerkelijk zit. Een dergelijke specialist heeft verschillende apparatuur tot zijn beschikking, waarmee hij kan achterhalen waar het water vandaan komt zonder te hoeven breken. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden met behulp van camera inspectie of thermografie, maar ook met dauwpuntmeting, datalogging, lichtspoordetectie, drukmeting of een van de andere hulpmiddelen die zij voor lekdetectie tot hun beschikking hebben. Als op deze manier het probleem opgespoord kan worden, dan kun je heel gericht te werk gaan om de lekkage te verhelpen. Je weet dan immers precies waar je aan de slag moet gaan. Dat scheelt je dus veel tijd, geld en overlast. Daarom is het dus echt aan te raden om hulp in te schakelen bij het opsporen van de lekkage. Zoek jij een specialist op het gebied van lekdetectie? Dan is lekkagepartner een uitstekende keus. Zij hebben veel verschillende technieken tot hun beschikking om een lek op te sporen en daardoor kunnen zij jou altijd helpen met het vinden van de lekkage.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn