Trouwringen voor uw huwelijk

24 februari 2016

Posted in Sieraden en Accessoires

Juwelion - TrouwringenIn onze cultuur is het de gewoonte dat we elkaar trouwringen omschuiven op het moment dat we elkaar het ja-woord geven. Het is de bezegeling van de huwelijksceremonie en daarmee ook vaak het hoogtepunt van de dag. Het is dus iets wat eigenlijk niet mag ontbreken op uw grote dag. Dit niet alleen vanwege het feit dat het de bezegeling van de huwelijksgelofte is, maar ook vanwege de grote symbolische betekenis die trouwringen in zich dragen. Veel mensen zijn zich hier niet van bewust, maar het is natuurlijk niet voor niets dat we in elkaar een ring omschuiven. Welke symbolische betekenis zit hier nu achter? Goede trouwringen zijn perfect rond en hebben geen naden, ze zijn naadloos gegoten. Deze ronde vorm, zonder een zichtbaar eindpunt, of beginpunt, staat symbool voor de liefde die u voor elkaar voelt. Deze is ook oneindig en zal uw leven lang duur. Het dragen van de ring is dus een teken en herinnering aan de eeuwigdurende liefde en trouw die u elkaar beloofd hebt op uw huwelijksdag. Dat maakt het zo belangrijk om deze ook daadwerkelijk aan elkaar te geven en te dragen. Wat voor soort trouwringen u kiest, is dan verder niet van belang, u kunt hierbij uw eigen voorkeuren volgen. Meestal wordt er gekozen voor exemplaren gemaakt van geelgoud, maar ook witgoud of titanium zijn opties. Of wat dacht u van een combinatie van verschillende materialen? Daarnaast kunt u ervoor kiezen om een ring te nemen met of zonder edelstenen. Kiest u voor edelstenen, dan hebt u ook nog weer de keus uit vele kleine steentjes of juist één grote. In plaats van stenen kunt u ook kiezen voor een patroon dat in het edelmetaal gegraveerd is, in het geval u niet van een eenvoudige gladde ring houdt. Wat u ook kiest, het is belangrijk dat de trouwringen goed bij uw eigen persoonlijke voorkeuren passen.

Trouwringen kopen? Let op deze zaken!

Gaat u trouwringen aanschaffen, dan is er een aantal zaken waar u op moet letten. Het eerste is uiteraard de ringmaat, de ring moet immers goed om uw ringvinger passen. Hoe komt u er nu achter wat uw ringmaat is? Dit kunt u op laten meten bij een juwelier of u kunt het zelf doen aan de hand van een ringenbos. Het is bij het meten belangrijk dat u van groot naar klein werkt en doorgaat tot u een maat vindt die niet meer past. De maat daarboven is dan de juiste voor u. Draagt u zelf regelmatig ringen en hebt u een die goed past? Dan kunt u ook gewoon van deze de maat nemen. Een ander punt om bij de aanschaf van trouwringen op te letten, is de kwaliteit van het materiaal. U wilt deze sieraden in principe uw leven lang blijven dragen en ze moeten dan ook de gehele tijd hun kwaliteit behouden. Voor de duurzaamheid is een hoge kwaliteit van het gebruikte materiaal dus van groot belang. Daarnaast is het belangrijk om na te gaan of de trouwringen echt naadloos zijn. Een naad is immers een zwakke plek en kan uiteindelijk voor een breuk zorgen. Dit is niet alleen zonde van uw ring, het is symbolisch natuurlijk ook geen fijn gevoel als de ring breekt. De ringen dienen naadloos gegoten zijn, voor optimale kracht en een lange levensduur. Tot slot is het van belang om u rustig te oriënteren op de verschillende ontwerpen die er zijn en een ontwerp te kiezen dat goed bij u past. U moet de trouwringen immers vele jaren dragen en het is zonde als u uw trouwring na een paar jaar niet mooi meer vindt en daarom liever niet meer om zou doen. Kies dus liever niet voor een heel modieus ontwerp, maar voor een ontwerp dat u lang mooi zult vinden. Als u met deze zaken rekening houdt, dan wordt de aanschaf van trouwringen een stuk eenvoudiger.

Voordelen van Juwelion

We weten nu dus welke punten uw aandacht verdienen als u trouwringen uit gaat zoeken, namelijk:

  • u moet er op letten dat u de juiste ringmaat kiest, zodat de ring goed om uw vinger past
  • voor een lange levensduur van de ringen is het belangrijk dat de kwaliteit van de gebruikte materialen uitstekend is
  • voor een lange levensduur is het ook belangrijk dat er geen naden aanwezig zijn
  • het is van belang dat het ontwerp goed bij uw eigen smaak en stijl past

Nu is de enige vraag die u natuurlijk nog hebt, naar welke juwelier kan ik nu het best gaan voor de aanschaf van onze trouwringen? Een aanrader is Juwelion, een online juwelier. Zij hebben een zeer ruime collectie trouwringen, waardoor eigenlijk iedereen er wel een ontwerp kan vinden dat helemaal past bij de eigen stijl en smaak. Bovendien verkopen zij enkel trouwringen van de hoogste kwaliteit, waarvan zij zeker weten dat de gebruikte materialen aan een hoge standaard voldoen en waarvan zij zeker weten dat deze naadloos gemaakt zijn. Wilt u bij hen een ring bestellen, dan kunt u bovendien bij hen altijd een ringenbos aanvragen, om zo uw ringmaat op te meten. Zo weet u zeker dat u de juiste maat bestelt. Daarnaast is Juwelion ook een uitstekende keus vanwege de scherpe prijzen die zij hanteren. Doordat zij enkel online verkopen, hebben zij geen dure verkoopmedewerkers of een duur pand nodig. Dit prijsvoordeel ziet u terug in de prijzen van hun trouwringen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn