Oven

3 maart 2016

Posted in Woning en Tuin

Deschouwwitgoed - OvenDe oven is een van de oudste vormen van koken. In de prehistorie at men voornamelijk rauw eten. Men kwam er al snel achter dat vlees beter smaakt als het wordt gebraden boven een knapperig vuurtje. Toen men stenen ovens begon te bouwen en men meer verstand kreeg van de manieren waarop men nog meer kon bakken werd het mogelijk om broden te bakken. Dit is een cruciale uitvinding omdat het de levensspan aanzienlijk verlengde. Het leven duurde niet alleen langer omdat men in staat was afwisselender en gezonder te eten, ook verschoof de mens in zijn rol van jager-verzamelaar naar de meer modernere urbane mens. Dorpen en steden ontstonden en daar is het een stuk veiliger om te wonen. De oven nam in de keuken een centrale rol in. Tegenwoordig is dat wellicht iets minder prominent. Men bakt en kookt liever en brood koopt men bij de bakker of in de supermarkt. Hier blijkt trouwens wel uit dat de oven nog steeds een belangrijke rol in de samenleving speelt. Kijkt u maar eens in uw voorraadkast. Naast het voor de hand liggende voorbeeld van het brood hebt u vast ook wel een zak chips, een pak koekjes en toast in de kast liggen. Allemaal etenswaar die gebakken is in een grote oven. Hebt u wat meer tijd om te koken, hebt u een restaurant of wilt u om wat voor reden dan ook een nieuwe oven kopen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. We hebben al meer dan 80 jaar ervaring en daar zijn we behoorlijk trots op. We hopen dat u eens op onze website, deschouwwitgoed.nl, komt kijken als u op zoek bent naar een nieuwe oven. De ovens die wij in ons assortiment hebben opgenomen voldoen aan de hoogste voorwaarden. Daardoor zult u weinig energie nodig hebben om uw oven brandend te houden.

De moderne oven

De huidige oven lijkt nog maar weinig op de prehistorische kleien oven. Een originele steenoven treft men nog weleens aan in bijvoorbeeld een pizzeria maar dit is eerder een uitzondering op de norm. De huidige ovens draaien op gas of elektriciteit. Vroeger moest men zelfs met een lucifer of aansteker de oven aansteken. Dat was een gevaarlijk klusje en daar zijn in het verleden heel wat ongelukken door veroorzaakt. De meeste ovens maken gebruiken van de verplaatsing van warme lucht. U dient dan ook uw oven een tijdje op te warmen tot de juiste baktemperatuur bereikt is. Een goede oven heeft dan ook diverse standen. Bij ons op de website kunt u een keuze maken tussen verschillende type ovens. Zo kunt u hopelijk eenvoudig uw zoekgebied verkleinen en eventueel weer vergroten als u er nog niet helemaal over uit bent. Niet alleen qua prijs en merk zoekt u de oven uit. Andere kenmerken die u bij ons kunt specificeren zijn als volgt:

  • Het type oven. Zo zijn er inbouwovens die in het interieur van uw keuken worden geplaatst, vrijstaande ovens, stoomovens en combiovens zodat u het ook als een magnetron kunt gebruiken.
  • Welke functies er op moeten zitten. Wilt u veel kunnen grillen? Kies dan voor een type met een braadspit. Houdt u niet van schoonmaken? Kies dan voor een zelfreinigende oven, dan hebt u daar geen omkijken meer naar.
  • En uiteraard kunt u sorteren op kleur en de afmetingen van de ovens.

Is dit allemaal voor elkaar en is uw keuze op een bepaalde oven gevallen, dan kunt u verder gaan bestellen. Koopt u alle witgoed in een keer, dan bent u daar meteen van af en hoeft u niet elders te kijken. De montage is trouwens per definitie service van de zaak. Bestellen is een eitje, u geeft maar aan wat u hebben wilt en dan kunt u vervolgens het contactformulier invullen. Betalen gaat ook digitaal en wel door gebruik te maken van internetbankieren. Log in met PayPal of iDEAL en maak het verschuldigde bedrag direct over. U ontvangt van ons een bevestiging in uw inbox net als een e-mail wanneer we uw oven hebben opgestuurd.

Bestelt u bij de Schouw Witgoed!

Wij gaan prat op onze service. Dat is een van de belangrijkste redenen waarom we al 80 jaar bestaan. Of u nu een oven komt kopen of een keur aan witgoed, dat maakt ons niets uit. Wij willen er voor zorgen dat u meteen gebruik kunt maken van uw producten en dat is dan ook de reden dat we liever zelf deze apparaten komen monteren en installeren. Deze service is gratis net als de verzend- en transportkosten. Wij besteden dit niet uit maar hebben er een speciale bezorgservice voor. Doordat ons magazijn in het midden van het land staat, kunnen we vrijwel direct leveren zodat u na een bestelling de volgende werkdag de oven al thuisbezorgd en gemonteerd kunt hebben. Wilt u alle artikelen liever eerst met eigen ogen komen bekijken? Dan bent u van harte welkom in Bussum. Daar bevindt zich onze showroom en onze winkel. U mag vanaf daar ook met eigen vervoer uw aankopen meenemen naar huis. Als u nadien toch nog hulp nodig hebt dan kunt u ons gerust mailen of bellen. Als het niet lukt, sturen we snel een monteur langs. We hopen dat u tevreden bent over onze service. We hebben een gemiddelde klantenbeoordeling van maar liefst een 8,3 en we hopen dat u ook een cijfer wilt achterlaten. Bij ons mag u scherpe prijzen en een uitstekende service verwachten!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn