Posters drukken

4 oktober 2018

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Laat flitsende posters drukken en geef jouw bestelling online door via Drukwerkdeal.nl. Als drukkerij zijn zij al jaren ervaren in drukwerk van allerlei soorten. Een poster drukken is een van de vele diensten die zij beschikbaar hebben. Drukwerkdeal biedt een totaalservice waarbij de klant alle ruimte krijgt zijn of haar creativiteit tot leven te brengen. Dankzij de online ontwerptool kan iedereen een eigen uniek ontwerp maken. Ook als je geen eigen ontwerpprogramma hebt. Deze ontwerptool is ideaal als je snel een poster nodig hebt om een boodschap op aan te kondigen. Dat kan nuttig zijn voor een feest. Bijvoorbeeld een verjaardag of bruiloftsfeest. Zowel bedrijven als particulieren kunnen gebruik maken van Drukwerkdeal voor posters drukken. Voor een poster drukken maken ze daar geen onderscheid in. Iedereen kan gebruik maken van de uitgebreide service en mogelijkheden voor posters drukken. Het aanbod van Drukwerkdeal is zeer aantrekkelijk voor iedere poster drukken. Groot of klein, het maakt niet uit. Voor feesten, evenementen, plakzuilen en prikborden. Je kan hier het type bestellen voor iedere gelegenheid en omgeving. Het is duidelijk dat ze hier overal aan denken om te zorgen dat jouw ontwerp onder allerlei omstandigheden zichtbaar blijft.

Kies het formaat voor poster drukken in full color

Een poster drukken gebeurt volledig met de full color druktechniek. De posters drukken kan enkelzijdig maar ook dubbelzijdig gebeuren. Alleen kan maar een kant bedrukt worden met de vier CMYK-kleuren. De andere kant wordt met tegendruk afgedrukt om een warme kleur te garanderen. Zeker handig als jouw ontwerp huidtinten bevat. De afkorting CMYK staat voor de kleuren cyaan, magenta, yellow en key. Met key wordt de kleur zwart bedoeld. Het zijn de bekende kleuren die met elkaar gemengd worden voor posters drukken. De andere druktechniek die Drukwerkdeal gebruikt is PMS, oftewel Pantone Matching System. Bij PMS worden de kleuren voor het bedrukken gemengd tot de bedoelde kleuren. Bij posters drukken in full color is dat dus niet het geval. Full color wordt het meeste toegepast voor grote oppervlakken zoals bij posters drukken. Hoewel er meerdere formaten beschikbaar zijn, wordt toch altijd full color gebruikt. Voor posters drukken heb je de keus uit de volgende formaten:

  • Abri: het grote poster formaat van 1185 bij 1770 millimeter.
  • A0 tot en met A4
  • B0 tot en met B2

Je bent er uiteraard vrij in om te kiezen welke maten je wilt voor jouw poster drukken. Bedenk wel dat het goed bij jouw ontwerp voor poster drukken moet passen en de ruimte waar het wordt opgehangen. Een ontwerp met grote vormen en felle kleuren in een kleine ruimte kan een Abri-formaat in sommige situaties geen kwaad, maar soms volstaat een A3 of A4 ook om het gewenste effect te krijgen. Hang je een ontwerp met veel tekst in een grote ruimte, dan zal een A4 minder snel effect hebben dan het Abri-formaat.

Exclusieve materialen

Denk je dat je klaar bent na het bepalen van de maten en de full color bedrukking, dan mag je nog het materiaal selecteren. Houtvrij gesatineerd met glans is de standaard uitvoering. Het is glanzend materiaal en een gladde structuur waarop full color afbeeldingen perfect uitkomen. De poster drukken kan ook gebeuren op houtvrij mat papier. Dit is een licht doorlatende materiaalsoort en daarom ook geschikt voor de lichtbakken. De andere optie is Blueback. Dit papier heeft een blauwe achterkant en schijnt daardoor minder door. Ideaal als jouw poster over andere oppervlakken geplakt moet worden. Door de Blueback zie je de andere posters of afbeeldingen er niet doorheen. Zo blijft jouw boodschap en ontwerp opvallend in de ruimte. Vanzelfsprekend is poster drukken met tegendruk niet mogelijk als je het blueback materiaal wilt kiezen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn