Kun je ook een betonvloer buiten leggen?

1 september 2020

Posted in Creatief en Decoratief

Een betonvloer is natuurlijk super modern en super stylish, maar wist je dat je ook een betonvloer buiten kunt laten leggen? Dit kun je laten doen door Willem Designvloeren. Daar zijn ze namelijk gespecialiseerd in dit soort vloeren, die we ook wel gietvloeren noemen. Een betonvloer is juist enorm geschikt voor buiten, want er groeit geen onkruid doorheen. Het is dus een super onderhoudsvriendelijk alternatief voor tegels, want je hebt er vrijwel geen werk aan. Een betonvloer buiten laten leggen is helemaal niet zo duur als je zou denken. Mooie tegels van goede kwaliteit zijn best duur, en als je door voor zo’n moderne look gaat dan is zo’n betonvloer buiten zelfs goedkoper. Het hangt natuurlijk een beetje af van het aantal vierkante meters dat je wilt laten leggen, want hoe meer meters je wilt, hoe goedkoper de vloer in verhouding per vierkante meter wordt. Ditzelfde geldt voor de vloeren die ze bij Willem Designvloeren binnenshuis kunnen leggen. Ook deze worden in verhouding goedkoper naarmate het aantal vierkante meters dat je afneemt groter wordt.

Kun je zelf een betonvloer buiten leggen?

Veel mensen vragen zicht terecht af of je ook zelf een betonvloer buiten kunt leggen. Deze vraag is lastig te beantwoorden omdat we niet weten hoe je wilt dat het er uit komt te zien. Als je heel weinig eisen hebt aan het vloeroppervlak en je wilt het puur praktisch hebben dan kan het misschien wel. Maar als je wilt dat het er echt heel mooi en egaal uitziet en het oppervlak niet te grof is kun je beter een professional inschakelen. Zij zijn namelijk niet alleen bedreven in het egaal storten (oftewel gieten) van zo’n betonvloer buiten of binnen, maar gebruiken tevens veel betere materialen voor deze vloer. Een random soort beton kopen in de bouwmarkt en zelf aan de slag gaan is dus niet aan te raden als je perse een heel duurzaam en strak resultaat wilt.

Welke soorten gietvloeren bestaan er?

Natuurlijk kun je zowel buiten als binnen kiezen voor een gietvloer. Doordat ze watervast en super glad zijn is het in beide gevallen een heel onderhoudsvriendelijk alternatief voor andere typen vloeren. Binnenshuis een gietvloer laten leggen scheelt je veel schoonmaakwerk. Er zijn geen naden waar vuil tussen kan gaan zitten, en je veegt er dweilt er dus gemakkelijk overheen. Maar welke soorten gietvloeren bestaan er eigenlijk?

  • Een betonvloer buiten of binnen
  • Een beton ciré vloer of wand
  • Een gevlinderde woonbeton vloer
  • Een betonlook vloer

Je kunt bij deze aanbieder van al deze gietvloeren voor binnen en die betonvloer voor buiten zelfs aankloppen voor beton ciré wanden. Dit is echt perfect voor in de badkamer. Een betonnen wandje (en vloer!) is namelijk niet alleen super stijlvol, maar ook nog eens heel makkelijk schoon te maken. Doordat het compleet naadloos is heeft vuil geen kans. De vloer en wand vrij van kalk krijgen is heel makkelijk. Je sprayt het oppervlak gewoon in met een anti-kalk middel en gaat er daarna met een doekje overheen. Overigens hecht kalk zich überhaupt niet zo snel aan een beton ciré wand, dus schoonmaken is sowieso al minder snel nodig. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn