Heb jij misschien een omega 3 tekort?

28 augustus 2020

Posted in Coaching en Workshops

Er zijn ontzettend veel symptomen die kunnen wijzen op een omega 3 tekort. Doordat deze totaal niets met elkaar te maken lijken te hebben wordt zo’n tekort vaak heel laat of helemaal niet vastgesteld. Omega 3 supplementen (van bijvoorbeeld vitaminecompleet.nl) kunnen dan ook ingezet worden bij veel verschillende kwalen. Allereerst zijn deze supplementen heel erg belangrijk voor het tegengaan van ontstekingen. Een tekort eraan resulteert namelijk in een verkeerde balans tussen de goede (onverzadigde) en slechte (verzadigde) vetzuren, en als gevolg daarvan ben je vatbaarder voor ontstekingen. Je immuunsysteem werkt dan namelijk minder goed, waardoor je lijf minder goed in staat is te vechten tegen bacteriën en andere vreemde stofjes. Omega 3 supplementen slik je om de verhouding tussen deze vetzuren te verbeteren. Zijn tegenhanger (omega 6) heb je namelijk ook nodig, maar lang niet zoveel als die eerste. Onverzadigde vetten zijn namelijk heel goed voor je, terwijl verzadigde vetten je gezondheid alleen maar schade toebrengen. Helaas is bij de meeste mensen de verhouding tussen deze twee vetten in hun voeding de verkeerde kant op geslagen, en kan het dus geen kwaad om de juiste supplementen te slikken om deze disbalans op te heffen.

Wat is orthomoleculaire omega 3?

Je kunt een supplement altijd van diverse merken kopen, en uiteraard hangt aan elk merk een ander prijskaartje. Maar weet je ook hoe dit kan? Het ligt natuurlijk aan de kwaliteit en de opneembaarheid van de vitaminen en mineralen in het pilletje. Een orthomoleculaire omega 3 bijvoorbeeld, is gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten, die heel gemakkelijk door je lichaam worden herkend. Orthomoleculaire supplementen zijn veel beter voor je lijf omdat ze biologisch zijn, en gemaakt zin van de originele, organische vorm van deze vitamine of dit mineraal. In tegenstelling tot vele merken die hun supplementen maken van de nagemaakte, synthetische variant. Deze vorm is minder goed opneembaar en moet een ingewikkelder omzettingsproces ondergaan om daadwerkelijk in je lijf te kunnen worden gebruikt. Een orthomoleculaire omega koop je in de webshop van vitaminecompleet.nl, waar ze ook nog twee andere hele belangrijke supplementen verkopen.

Vul je voeding aan met drie verschillende supplementen

Over het algemeen zijn er eigenlijk maar drie verschillende supplementen die samen jouw dagelijkse voeding zeer compleet kunnen aanvullen, namelijk:

  • Omega 3
  • Magnesium
  • Een multivitamine

De eerste is om de verhouding in vetzuren in je lijf in balans te brengen, de tweede is zeer belangrijk voor ontspanning en werkt goed tegen stress, en de derde spreekt natuurlijk voor zich. Deze webshop heeft zich gespecialiseerd in deze drie verschillende supplementen omdat ze samen je gezondheid een duwtje in de rug kunnen geven. De reden dat je ze nergens in één pilletje samen zult vinden is omdat dat een heel ingewikkeld en vrijwel onslikbaar supplement zou opleveren. Magnesium mengt niet graag met andere vitamines, en doet het goed in zijn eentje. Omega 3 is het beste opneembaar in vloeibare vorm, en in een multivitamine zitten al zoveel verschillende vitaminen dat het lastig wordt om daar nog iets aan toe te voegen. Voor de optimale opneembaarheid slik je deze drie dus los van elkaar, en het liefst verdeeld over de dag.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn