Het volgen van de cursus praktijkbegeleider

23 juni 2018

Posted in Cursus en Opleidingen

Een tijdje geleden vroeg mijn baas me of ik graag aan de slag wilde gaan als praktijkbegeleider. Dit leek mij inderdaad wel iets, maar ik wilde dan natuurlijk wel graag weten waar ik mee bezig was op dit gebied. Daarom koos ik ervoor om eerst de cursus praktijkbegeleider te volgen en dan pas aan de slag te gaan met de kennis die ik hier op zou doen. Ik ben dan ook online op zoek gegaan naar de mogelijkheid voor het volgen van een cursus praktijkbegeleider. Zo kwam ik terecht op de website van het bedrijf Terra Trainingen.

  • Erkende onderwijsinstelling
  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Speciaal voor werkenden

Het vinden van een goede en erkende onderwijsinstelling in Nederland is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik dacht in eerste instantie dat het heel erg makkelijk zou zijn, maar helaas bleek dit dus niet direct het geval. Gelukkig kwam ik wel al snel terecht op de website van de onderwijsinstelling Terra Trainingen. Hier vond ik precies waar ik naar op zoek was. Ze bieden hier niet alleen de cursus praktijkbegeleider, maar ook een heleboel andere opleidingen en cursussen. Ik heb zelf alleen de cursus praktijkbegeleider, maar als deze cursus een goed voorbeeld is voor de rest van de opleidingen en cursussen die je hier kunt volgen, dan is het zeker de moeite waard om al deze andere opleidingen en cursussen hier ook te volgen.

Schrijf je in voor de cursus praktijkbegeleider

Het vinden van de cursus praktijkbegeleider was iets wat me heel erg blij maakte. Bij Terra Trainingen leken ze namelijk vanaf het eerste moment namelijk echt te weten waar ze mee bezig zijn op dit gebied. Alle trainingen hier zijn gericht op werkende Nederlanders en daar is alles op ingericht. Van het moment waarop de cursus praktijkbegeleider bijvoorbeeld plaats vindt tot de inhoud van de cursus. Zo wordt iedere opleiding hier gegeven door een ervaren praktijkdocent. Dit was uiteraard ook het geval voor de cursus praktijkbegeleider. De docent had zelf een hoop ervaring op dit gebied. Op die manier kon hij ons niet alleen meer vertellen over de theorie, maar ook de praktijk werd vanaf het begin behandeld. Ik had dus vanaf de eerste cursus praktijkbegeleider het idee dat ik echt nieuwe dingen aan het leren was en dat ik er ook echt iets aan had. Al mijn medecursisten vonden dit ook. Het is dan ook zeker de moeite waard om je in te schrijven voor de cursus praktijkbegeleider als jij ook graag als praktijkbegeleider aan de slag wilt gaan. Ze bieden bij Terra Trainingen ook een hoop andere cursussen en opleidingen aan waarvan het zeker de moeite waard is om deze te volgen als je graag verder wilt binnen je vakgebied. Kom dus snel eens op de website kijken.

Maak snel een keuze

Ik vind het persoonlijk erg belangrijk om te blijven leren. Hiervoor hoef je natuurlijk niet altijd een cursus te volgen, maar ik probeer toch wel altijd weer iets te doen binnen mijn werk om me nooit te vervelen en altijd de uitdaging te blijven opzoeken. Dit is misschien niet even makkelijk voor iedereen, maar het is wel iets waardoor het voor mij interessant blijft om iedere dag weer met plezier naar mijn werk te komen. Is dat ook iets waar jij naar streeft? Dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de cursus praktijkbegeleider of ga je voor een van de andere opleidingen die ze bij Terra Trainingen aanbieden. Wil je hier graag meer over weten? Dan vind je altijd een heleboel informatie op de website van de onderwijsinstelling of kies ervoor om direct contact op te nemen met een van de medewerkers.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn