Het dragen van Zweedse pantoffels: een groeiende trend op de werkvloer

19 januari 2019

Posted in Mode en Kleding

Professionele dress codes zijn in de loop der jaren drastisch veranderd, ten goede of ten slechte. Het is niet langer schokkend dat jeans, hoodies en ‘athleisure’ -kleding (denk aan joggingbroeken die met hakken worden gedragen) opduiken op werkplekken. Maar de stap van traditionele kleding naar casual comfort is klaar voor een nieuw niveau. Nederland maakt zich klaar voor de Zweedse pantoffels. In Zweden, het land dat ons hygge gaf, zijn pantoffels nu het schoeisel van een groeiend aantal startups en nieuwe bedrijven. En de rage is overgewaaid naar ons land! David Brudo, de CEO en oprichter van de app Remente voor geestelijke gezondheidszorg, was een van de eersten die een beleid zonder schoenen ontwikkelde in de kantoren van zijn bedrijf in Göteborg. “Als je een ontspannen kantooretiquette kunt hebben, kan dit zeer positief zijn voor de prestaties op de werkvloer en hoe je stress en productiviteit ervaart”, legt de 37-jarige uit. “Als je je comfortabel voelt, ben je minder geneigd om stress te voelen en beter te presteren”. In Zweden doe je altijd je schoenen uit als je ergens in een huis binnenstapt. Wat volgt door je schoenen uit te doen, is dat je communiceert met je lichaam en geest. Je voelt je meer thuis en comfortabel, dus dingen worden een beetje rustiger en meer ontspannen. Dezelfde voordelen zie je op de werkplek.

Het positief effect van Zweedse pantoffels op de werkvloer

Medewerkers aanmoedigen om Zweedse pantoffels op het werk te dragen, lijkt misschien een triviaal idee, maar het is eigenlijk ongelooflijk belangrijk. Het is een teken voor werknemers dat ze zich zo comfortabel mogelijk moeten voelen. Hoewel moeilijk te kwantificeren, heeft dit zeker een positief effect op het moreel van het kantoor en eigenlijk zouden alle bedrijven aangemoedigd moeten zijn om dit te doen. Als je bezoekers hebt die het comfort van Zweedse pantoffels misschien niet waarderen, kun je altijd meer formele schoenen aantrekken als niemand kijkt. Het is allemaal heel goed om je Zweedse pantoffels te dragen, maar als je weet dat er een formelere klant op kantoor komt, is het raadzaam om ze vooraf te waarschuwen – niemand wil met sokken met gaten worden gezien – of zoals gezegd, kun je nog altijd met hen meedoen en meer traditioneel schoeisel aantrekken. Maar voor de Zweden is het al een cruciaal onderdeel geworden van etiquette. Maar uiteraard is het erg afhankelijk van welk werk uitgevoerd moet worden. In een advocatenkantoor kun je niet vrijuit gaan in bermuda’s of het dragen van Zweedse pantoffels; je zult je niet bijzonder comfortabel voelen. Maar in vele kantoren, waar het er vaak minder formeel aan toegaat, dragen mensen al gemakkelijker schoeisel. Voor Nederland zal het nog wel even duren, maar in Zweden zijn er al heel wat bedrijven waar dit schoenbeleid geldt. Een beleid dat zelfs door gasten moet worden nageleefd.

Praktische voordelen

Er zijn ook praktische voordelen aan het dragen van Zweedse pantoffels: de overgang van buitenschoen naar binnenschoen betekent dat vuil niet wordt binnengebracht en de vloeren schoner worden achtergelaten. En door het ontbreken van krappe hakken kunnen werknemers rustig werken. In het vervaardigen van Zweedse pantoffels wordt de combinatie gebruikt van traditioneel vakmanschap, een modern design en het beste materiaal, namelijke schapenvacht. Het resultaat is indrukwekkend. De Zweedse pantoffels dragen allemaal de sporen van iets traditioneels, moois, stijlvol en nieuw. Ontdek het veelzijdige aanbod Zweedse pantoffels voor dames, heren en kinderen bij Shepherd pantoffels. Op de site www.shepherd-pantoffels.nl vind je voor elk seizoen een paar stijlvolle pantoffels voor thuis of op kantoor. De voordelen van Shepherd pantoffels:

  • stijlvol
  • modieus
  • betaalbaar
  • hoge kwaliteit
  • ruime keuze
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn