Een brandblusser in huis voor een gevoel van optimale veiligheid

27 december 2020

Posted in Beveiliging en Bewaking

Als je op een locatie bent, dan is het voor je gevoel altijd wel prettig als je weet dat er aan brandpreventie is gedaan. Of je nu in je eigen huis bent of op een kantoor, je wilt liever wel zeker weten dat alles voldoet aan de eisen die de brandweer stelt voor wat betreft de brandveiligheid. Maar dit weet je natuurlijk niet altijd 100% zeker. Voor je eigen huis weet je het uiteraard wel en als het niet voldoet aan de eisen, dan kun je maatregelen treffen. Op je kantoor zou je het kunnen navragen, maar zodra je je in winkels bevindt of in andere gebouwen, dan vertrouw je er op dat alles in orde is. Het is daarom vaak ook wel fijn dat je een brandblusser ziet hangen, want dan weet je in ieder geval dat men er mee bezig is geweest en dat het waarschijnlijk ook wel voldoet aan alle richtlijnen. Daarnaast is een brandblusser fijn, want mocht er toch brand uitbreken, dan is deze brand snel te blussen met de brandblusser. Ook voor in je eigen huis of op kantoor is een brandblusser een goede toevoeging. Soms is het verplicht, maar voor je eigen huis is het vaak eigen verantwoordelijkheid. Maar als je thuis een brandblusser hebt hangen, dan is het uiteraard voor je gevoel al meteen een stuk veiliger. Als je veel bezig bent met gevaarlijke materialen en/of machines in een werkplek, dan is het goed om daar ook een brandblusser op te hangen. Mocht je deze nog niet hebben, dan kun je terecht op de website van allesveilig.nl. Hier kun je namelijk verschillende artikelen vinden waarmee je de brandveiligheid in en rondom je huis of op een kantoor kunt verbeteren. Ook voor werkruimtes of portieken in flats, kun je bij allesveilig de nodige artikelen bestellen. Zo is het bijvoorbeeld ook heel erg handig als je naast een bandblusser ook een rookmelder in huis hebt. Als er immers brand uitbreekt, dan moet je daar wel van op de hoogte worden gesteld. Alleen dan kun je er immers ook wat aan doen. Maar je bent niet altijd wakker of op de juiste locatie wanneer de brand uitbreekt. Het kan dus zijn dat je slaapt of dat je in een hele andere kamer bent. In dat geval is het goed dat het geloei van de rookmelder je op de hoogte stelt van de brand. Je kunt dan meteen de brandblusser pakken en de brand te lijf gaan. Ook voor een rookmelder kun je terecht op de website van allesveilig.nl.

Bestel de juiste brandblusser via allesveilig.nl

Je kunt via de site van allesveilig.nl verschillende soorten brandblussers bestellen. Je kunt via de site van allesveilig.nl gemakkelijk ontdekken wat de verschillen zijn tussen deze brandblussers en welke brandblussers het beste passen bij verschillende situaties. Verder kun je ook bij allesveilig.nl terecht voor andere artikelen waar je de veiligheid mee kunt verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Rookmelders
  • Hittemelders
  • Vluchtladders
  • Alarmsystemen

Alle artikelen van allesveilig.nl kun je online bestellen via de winkelwagen. 

Heb je vragen? Neem dan contact op met allesveilig.nl

Mocht je na het bezoeken van de site nog vragen hebben, dan kun je uiteraard altijd contact opnemen met een medewerker van allesveiig.nl. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn