Bakeliet nog altijd toepasbaar in de elektrotechniek

1 februari 2019

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Bakeliet. Voor veel mensen is het nog een onbekend begrip, terwijl het een tal van mogelijkheden biedt. Bakeliet wordt namelijk gezien de allereerste volledig synthetische kunststof. Vandaag de dag zijn er nog veel toepassingen van dit materiaal, waar wij van ETI B.V. u graag meer over vertellen. Wij werken namelijk veel met bakeliet, dat wij in verschillende producten hebben toegepast. Wij vertellen u daarom graag meer over onze werkzaamheden en producten, zodat u hier een goed beeld bij heeft. Ook gaan wij iets dieper in op het materiaal bakeliet, zodat u alle informatie in huis heeft om een samenwerking met ons aan te gaan.

Met bakeliet geleid uw elektriciteit goed

Bakeliet heeft jarenlang gediend als thermoharder. Een thermoharder is een kunststof die bij verhoging van temperatuur eerder uiteenvalt dan zacht wordt. Een thermoharder kan daardoor niet worden gebogen of anderszins vervormd en moet daarom direct in de definitieve vorm worden gemaakt. Bakeliet is een kunstharsproduct en laat zich tijdens het productieproces onder hoge druk in allerlei vormen persen. Het zo gevormde bakelieten voorwerp beschikt over een grote mechanische stevigheid en hoog elektrisch isolatievermogen. Vanwege deze laatste eigenschap werd bakeliet aanvankelijk veel toegepast in de elektrotechniek. Verder werd het onder meer gebruikt voor het vervaardigen van deurkrukken, radiokasten en telefoons. Met de komst van nieuwere kunststoffen verloor bakeliet zijn betekenis. Daarom werken wij graag met dit materiaal, zodat onze producten goed geleiden. Ons assortiment bestaat uit:

  • Transformatoren
  • Composieten
  • Line Conditioners
  • Bedradingen

Al onze producten vindt u eenvoudig terug in onze webshop. U kunt hier ook alle productspecificaties vinden, zodat u een goede keuze kunt maken. Zodra u uw keuze gemaakt heeft, kunt u de producten in uw winkelmandje plaatsen en uw bestelling afronden middels de veilige betaalmethoden. Tevens kunnen wij In zeer korte tijd een transformator leveren dat voldoet aan uw specificaties, zodat u verzekerd bent van een onbelemmerde voortgang in uw productie. Zo heeft u altijd een product naar wens en bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en een lange levensduur. Natuurlijk kunnen onze medewerkers u hier altijd meer over vertellen als u contact met ons opneemt. Zo kunt u direct uw wensen en eisen kenbaar maken, waarna wij aan de slag kunnen gaan met een product op maat. Dit doen wij allemaal tegen de laagste prijs, maar wel met de beste kwaliteit die u zich kunt wensen. Onze medewerkers kunnen u tevens meer vertellen over de voordelen van bakeliet. Zij hebben namelijk alle kennis in huis en die willen zij maar al te graag met u delen.

Wij kunnen alles produceren

ETI B.V. is uw specialist op het gebied van transformatoren voor de industriƫle sector. Wij ontwerpen en leveren al meer dan 60 jaar betrouwbare transformatoren voor industriƫle toepassingen. Ook voor een medische transformator is ETI een juiste keuze. Bovendien produceert ETI ook Bedradingen, Power Units, Gelijkstroomvoedingen en Constant Voltage Transformers welke gebruikt worden in haar Line Conditioners. De Line Conditioners zorgen binnen de gegeven specificatie voor een stabiele stroomvoorziening en regulatie van pieken waardoor uw productieprocessen geen hinder zullen ondervinden van welke storende factor dan ook. Heeft u na het lezen van alle informatie nog vragen, behoefte aan advies of wilt u meer informatie over onze producten en diensten? Neem dan gerust contact met ons op middels de contactgegevens die vermeld staan op eti.nl. Onze medewerkers helpen u dan graag verder door uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van alle informatie die u nodig heeft om onze producten aan te schaffen of uw bestelling af te ronden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn