Zorg voor een veilige woning met een rookmelder

13 november 2019

Posted in Beveiliging en Bewaking

Als je wakker bent en er ontstaat brand, dan heb je daar niet altijd erg in. Het kan een tijdje duren voordat het vuur jou bereikt. Hoe groter het huis, des te langer het kan duren. Als je in de woonkamer zit en in diezelfde woonkamer valt een kaars om die het gordijn in lichterlaaie zet, dan kun je meteen actie ondernemen. Maar als jij op dat moment net boven achter de computer zit, dan heb je er natuurlijk geen erg in. De vlammen kunnen dan ongestoord om zich heen slaan totdat jij opeens iets begint te ruiken. Maar tegen die tijd staat de hele woonkamer al in brand. Daarom hebben alle huizen vaak een rookmelder. Dit is qua brandveiligheid ook verplicht. Als je dan boven achter de computer zit, dan duurt het niet lang voordat de rookmelder je op de hoogte stelt van het probleem. Gordijnen die in brand staan zullen immers flink gaan roken en voordat de vlammen overslaan op andere meubelen en dergelijke ben jij al beneden met de brandblusser. Dit is allemaal wanneer je zelf wakker bent. Maar brand kan ook ontstaan als je slaapt. Op zulke momenten is het helemaal belangrijk dat je woning beschikt over een rookmelder van allesveilig.nl. Want zonder een rookmelder zul je het vuur en de rook ook niet direct bewust ruiken. Vooral als je diep in slaap bent kan het heel lang duren en dus is het mogelijk dat je hele huis al in brand staat wanneer je eindelijk wakker wordt. Een rookmelder zorgt er voor dat je direct wordt gewekt zodra er sprake is van rook. Omdat brand in verschillende ruimtes kan ontstaan, is het ook van belang dat je in een groot huis meerdere rookmelders plaatst. Als het vuur op een slaapkamer begint, dan moet er op de bovenste verdieping natuurlijk ook een rookmelder aanwezig zijn. Heb je een groot huis met een afgesloten keuken, dan is het verstandig, en vaak zelfs verplicht, om zowel in de keuken als woonkamer een rookmelder te plaatsen. Om deze reden doe je er goed aan om eens een kijkje te nemen op allesveilig.nl. Hier kun je terecht voor verschillende rookmelders en andere artikelen die je woning brandveilig maken. Een brandblusser is bijvoorbeeld ook geen overbodige luxe. Het is mooi als een rookmelder je op de hoogte stelt van de brand, maar als je vervolgens geen brandblusser hebt om die brand snel en kordaat te blussen, dan moet je alsnog toezien hoe je huis afbrandt. Daarom is het goed dat je artikelen in huis hebt waarmee je de brand kunt blussen. Voor al dit soort van artikelen ben je bij allesveilig.nl aan het juist adres. 

Surf naar de site en bestel de juiste rookmelder

Mocht je nog geen rookmelders in huis hebben of is je oude juist aan vervanging toe, dan kun je via de site snel een nieuwe kopen. Tevens kun je ook op de site terecht voor: 

  • Brandblussers
  • Brandwerende kluizen
  • Koolmonoxidemelders

Kijk snel op de site voor meer informatie

Mocht je meer willen weten over hoe je je woning brandveilig kunt maken en welke artikelen je daar voor nodig hebt, neem dan gerust een kijkje op de site van allesveilig.nl. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn