Wollen maillot voor warme kindjes

21 september 2016

Posted in Kinderen en Speelgoed

Voor iedereen is het belangrijk om warm te zijn. Als het lichaam immers koud is vraagt het heel veel energie om de lichaamstemperatuur goed op peil te brengen. Voor baby’s geldt dit misschien nog wel meer en daarom is een wollen maillot voor hen zo’n goed kledingstuk. Ben je niet warm genoeg gekleed, dan zal je lichaam alle energie die het binnenkrijgt besteden aan het zorgen voor de juiste lichaamstemperatuur. Dat betekent in het geval van kleine kindjes dat zij geen energie overhouden voor het leren van nieuwe dingen, voor het spelen en voor het zich ontwikkelen. Dat is natuurlijk een kwalijke zaak. De juiste kleding is daarom van groot belang en in veel gevallen is een wollen maillot een uitstekende toevoeging voor het zorgen voor een goede lichaamstemperatuur. Doordat kleine kinderen zelf nog niet aan kunnen geven of zij het te warm of te koud hebben, zul je hier als ouders zelf sterk op moeten letten. Let op de lichaamssignalen en neem maatregelen als jouw kleintje te koud of te warm lijkt te zijn. In het geval van kou is het aantrekken van een wollen maillot een eenvoudige oplossing. Dit houdt de voetjes en beentjes heerlijk warm en zo kun jij jouw kindje met een gerust hart buiten of op een wat koudere vloer laten spelen.

Natuurlijke wollen maillot

Een groot voordeel van een wollen maillot is uiteraard dat het van een natuurlijk materiaal gemaakt is. Schapen hebben niet voor niets een wollen vacht, wol biedt deze dieren uitstekende bescherming bij zowel warmte als kou. Doordat het een isolerende werking heeft, zorgt het ervoor dat het de eigen lichaamstemperatuur goed vasthoudt. Warme lucht kan er op zomerse dagen moeilijk doorheen komen, maar dat geldt ook voor koude lucht in de winter. Dat maakt dat een wollen maillot het hele jaar door gedragen zou kunnen worden. Daar komt bij dat dit materiaal goed ademt, het verdampt vocht, waardoor de stof prettig aan blijft voelen aan de huid in heel veel verschillende omstandigheden. Daarnaast is het ook nog eens vuil- en waterafstotend, waardoor kindjes er gerust in kunnen spelen zonder dat jij bang hoeft te zijn dat ze nat en vies worden. Een wollen maillot biedt dus heel veel verschillende voordelen:

  • isolerende werking zorgt voor goede lichaamstemperatuur
  • ademend materiaal, waardoor vocht snel verdampt
  • zacht aan de huid
  • water- en vuilafstotend

Veel keus bij Baby Natura

Ben jij op zoek naar een wollen maillot voor jouw zoontje of dochtertje? Dan ben je bij Baby Natura aan het goede adres. Zij zijn gespecialiseerd in natuurlijke mode voor de allerkleinsten en je vindt bij hen dan ook een ruime keus op dit gebied. Verschillende maten en kleuren vind je bij hen in de collectie, waardoor er voor ieder kindje een geschikt exemplaar is en waardoor je ze altijd goed met de andere kleertjes kunt combineren. Een wollen maillot heeft snel de neiging om wat te gaan lubberen, doordat het een heel elastisch materiaal is. Om dit te voorkomen, zijn hun maillots gemaakt met een deel toegevoegde biologische katoen. Dit zorgt ervoor dat de pasvorm beter blijft, ook na veelvuldig dragen en wassen. Heeft jouw baby geïrriteerde billetjes? Dan zorg je er natuurlijk het liefst voor dat de billetjes helemaal bloot blijven, zodat de huid kan herstellen. Maillots zijn in dat geval niet handig, maar je kunt dan wel heel goed de wollen beenwarmers van Baby Natura gebruiken. Deze zijn ook ideaal als jij jouw kindje in een draagzak draagt of als je het idee hebt dat de beentjes, ondanks de warme wollen maillot, toch nog wat koud blijven.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn