Wat is genderidentiteit eigenlijk?

1 september 2018

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

De afgelopen jaren is er steeds meer aandacht gekomen voor genderidentiteit. Maar wat houdt deze term eigenlijk precies in? Om op een goede manier het begrip te kunnen benaderen, is het belangrijk om echt te begrijpen wat het eigenlijk betekent. Om op de juiste manier met levenszaken als genderidentiteit om te kunnen gaan, is altijd eerst een goed begrip nodig van de termen die we gebruiken. Waarom gebruiken we de termen die we gebruiken en wat willen we er eigenlijk mee bereiken? Al deze vragen zijn erg belangrijk om te stellen om een bevredigend leven te kunnen hebben. De genderidentiteit van een persoon is daarbij een van de belangrijkste zaken in het leven. Het heeft alles te maken met wie je bent als persoon. Om je goed te voelen in je eigen vel is het erg belangrijk om te weten wie je nou precies bent en wat je identiteit is. Pas als je meer zelfkennis hebt, kun je leven zoals dat bij jouw persoonlijkheid past. In onze samenleving worden mensen over het algemeen ingedeeld in categorieën als ‘man’ of ’vrouw’ en ‘meisje’ of ‘jongen’ als het gaat om gender. Het gevaar van deze strakke indeling is echter dat mensen zich opgesloten en onnatuurlijk kunnen voelen. Daarom is er een bredere en zorgvuldigere benadering nodig voor de genderidentiteit van ieder individu. Dit is precies waar wij bij Check-in Coaching naar streven.

Jouw genderidentiteit definiëren

In een mensenleven is ieder persoon op zoek naar normen en waarden, de zin van het leven en – misschien nog het meest – naar zichzelf. Al deze begrippen zijn echter zeer complex en kunnen niet met slechts een paar woorden verklaard worden. Je gehele leven blijf je leren over deze grote levenszaken als genderidentiteit, het doel van je leven en meer. Om op een gezonde, fijne manier jouw weg te vinden in je leven, is het belangrijk om daarbij de juiste benadering te hebben. Veel mensen missen in hun dagelijkse omgeving de steun en de kennis die nodig zijn om te ontdekken welke benadering het best past bij de eigen identiteit. Op Check-in-coaching.nl bieden wij graag de begeleiding en steun die nodig is in de zoektocht naar jezelf. Een zeer belangrijk onderdeel van de eigen identiteit is de genderidentiteit. Het gaat hierbij veel verder dan ‘mannelijk’ of ‘vrouwelijk’ zijn. Iedereen is uniek en kan niet simpelweg ingedeeld worden in één specifieke categorie. Wij benaderen de genderidentiteit daarom met een zeer brede en open benadering zodat ieder individu op eigen wijze zichzelf beter kan leren begrijpen.

Tevreden zijn met jezelf

Jouw genderidentiteit definiëren en een passende levensstijl hierbij vinden, heeft tijd en de juiste aandacht nodig. Het belangrijkst is dat je altijd voldoende tijd en ruimte hebt om op jouw eigen manier jezelf beter te ontdekken. Met alle levenslessen is het allereerst belangrijk dat je ze vanuit jezelf benadert en dat je dichtbij jezelf blijft. Het kan best even duren voor je een benadering vindt die voor jou werkt en dat is helemaal niet erg. Iedereen heeft tijd nodig om te ontdekken welke manier van leven het prettigst is. Het kan in het begin lastig zijn om abstracte zaken als genderidentiteit betekenis te geven voor jezelf. Wij helpen je graag door handvatten aan te reiken die bij jou passen. Doordat we veel ervaring hebben met het bieden van begeleiding, kunnen we goed bepalen wat ieder individu nodig heeft. Bij Check-in Coaching staan de volgende waarden altijd centraal:

  • Wederzijds respect
  • Ruimte om jezelf te zijn
  • Voldoende tijd om zaken voor jezelf te ontdekken

Kun jij je vinden in bovenstaande waarden? Neem gerust contact met ons op om verder te kijken of onze benadering bij jou past.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn