Waarom is een legionella filter erg belangrijk?

19 november 2020

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Een legionella filter om verschillende redenen. Je kunt namelijk besmet raken met legionella, dit is een bacterie die ernstige gevolgen kan hebben voor jouw gezondheid. Het veroorzaakt over het algemeen longontsteking. Legionella wordt ook wel veteranenziekte genoemd. Het kan zijn dat jij geen longontsteking krijgt van een besmetting met legionella, maar vaak krijg je dan wel een griepvorm. Dit wil je niet hebben. Legionella wordt via water verspreid. Dit kan dus ook via de douche. Daarom is een legionella filter erg handig. Deze houdt deze bacterie tegen. Zo kun jij veilig douchen. In dit artikel lees je meer over waarom het zo belangrijk is om een legionella filter te hebben.

Is legionella wel zo gevaarlijk?

Vaak hoor je op het internet verhalen over het feit dat legionella helemaal niet zo ernstig is. Dit zijn vaak verhalen van mensen die slechts een lichte vorm van deze infectie hebben meegemaakt. Je kunt op twee manieren met legionella in aanraking komen, deze manieren zijn:

  • Via het inademen van lucht
  • Via het inademen van waternevel

Vaak is het zo dat de besmetting via waternevel veel ernstiger is. Daarom is een legionella filter zo belangrijk. Legionella ontstaat in stilstaand water waarvan de temperatuur tussen de 25 en vijftig graden ligt. Hier kan de bacterie zich heel snel vermenigvuldigen. Dit wil je voorkomen. Dus zorg altijd voor stromend water. Als er plekken zijn waar water langdurig stil kan staan, zorg dan voor een goede legionella filter. Dit zorgt ervoor dat jij niet besmet wordt met legionella. Wordt je toch besmet, op een of andere manier, dan is het aan te raden om meteen naar de dokter te gaan en een antibiotica kuur te nemen. Vaak wordt de infectie hiermee verholpen. Bij longontstekingen kan het wel zo zijn dat je nog een aantal weken last hebt van vermoeidheid en lastig ademen. Houd de klachten goed in de gaten, bij twijfel altijd weer even de dokter in schakelen! Legionella is namelijk besmettelijk.

Waar koop je een goede legionella filter?

Het is dus zeer belangrijk om een goede legionella filter te kopen en deze te monteren aan bijvoorbeeld de kraan en de douche. Dit soort filters kun je kopen bij www.legionelladouchekoppen.nl. Dit bedrijf maakt verschillende filters voor douchekoppen en kranen. Deze filters zijn speciaal ontworpen om legionella tegen te houden. Deze webshop is specilaa gemaakt voor bedrijven en particulieren die de besmetting van legionella tegen willen gaan. Op deze website kun jij goede producten kopen, van uitstekende kwaliteit, die ervoor zorgen dat jij niet besmet kunt raken met legionella. De website is erg overzichtelijk en de service is ook goed. Ik heb hier onlangs een legionella filter gekocht en hij werd de volgende dag meteen bezorgd. Ik ben erg tevreden over de kwaliteit van de filter en raad daarom ook iedereen aan om dit soort filters hier te kopen. Woon jij net in een nieuw huis en wil je er zeker van zijn dat je een goede filter in de douchekop hebt? Ga dan naar de website van dit bedrijf en bestel vandaag nog de perfecte legionella filter voor de beste prijs.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn