Verlaag je gasverbruik met een warmtepomp van Hallostroom.nl

22 september 2020

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Als je naar je energierekening kijkt en je hebt een normale CV ketel die op gas werkt, dan zie je dat je in de herfst en winter een flinke piek hebt in je energiekosten. Dat komt omdat je het hele jaar door op een redelijk stabiele wijze stroom verbruikt. In de winter heb je de lampen misschien wat langer aan staan, maar in principe verbruik je niet opeens veel meer stroom. Met gas is dat natuurlijk wel anders. In een deel van de lente en de hele zomer heb je de kachel waarschijnlijk gewoon uit staan. In de herfst gaat de kachel echter weer aan en als de temperatuur naar beneden duikt in de winter, dan moet er ook flink wat gas worden verbruikt om de temperatuur op peil te houden. Het is dan ook niet zo gek dat de kosten omhoog gaan. Daar komt bij dat gas een stuk duurder is dan stroom, dus hoe meer gas je verbruikt, des te hoger je energierekening. Daarom is het verstandig om bijvoorbeeld te koken op inductie en niet op gas. Tevens is het helemaal verstandig om een warmtepomp te plaatsen. Een hybride warmtepomp verbruikt veel minder gas en dus kun je de energierekening flink omlaag brengen. Dit is helemaal het geval wanneer je bijvoorbeeld ook nog zonnepanelen op het dak hebt. De combinatie van zonnepanelen en een warmtepomp is dan ook ideaal om je energiekosten omlaag te brengen. Hoe minder gas je verbruikt, des te beter het is. Dat is niet alleen maar omwille van de lagere energierekening. Je hebt ook te maken met het milieu en gas is uiteraard een fossiele brandstof die uit de grond gehaald moet worden. Ten eerste gaat dat boren niet zonder slag of stoot zoals we in Groningen goed kunnen zien. Ten tweede is de gasvoorraad op den duur een keer op. Verder is het verbruik van gas niet al te goed voor het milieu. Het is niet voor niets dat de regering heeft besloten dat ieder huishouden in 2050 gasvrij moet zijn. Dus aangezien je op den duur toch moet overstappen, kun je dat het beste gewoon nu meteen doen. De gasprijzen gaan alleen maar verder stijgen en daarom is het verstandig om zo snel mogelijk op gasvrije alternatieven over te stappen, zodat je die prijsverhogingen kunt ontwijken. Gelukkig kun je bij hallostroom.nl terecht voor een hybride warmtepomp. Kom dan ook snel eens een kijkje nemen op de website en ontdek de mogelijkheden.

Een praktische warmtepomp bestel je via hallostroom

Als je je woning wilt voorzien van warmte en warm water, dan kun je dus kiezen voor een warmtepomp. Het hybride model van hallostroom werkt samen met de CV ketel om warmte op te wekken. Dit gaat dus dan voor een groot deel via stroom. Daardoor verbruik je veel minder gas en dat maakt dat je dus ook goedkoper uit bent. Ook het plaatsen van een warmtepomp is niet ingewikkeld en wordt uiteraard allemaal geregeld door de experts van hallostroom.

Ook voor zonnepanelen kun je terecht bij hallostroom

Mocht je ook graag zonnepanelen op je dak willen, dan kun je deze huren via hallostroom. Je hoeft daardoor niet direct een flink bedrag te investeren en profiteert daarnaast ook direct van voordelen als:

  • Hogere waarde woning
  • Direct lagere energierekening
  • 100% Duurzame energie
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn