Onze bouwtechnische keuring

30 juli 2018

Posted in Woning en Tuin

“Toen wij enkele maanden geleden besloten om een nieuwe woning te gaan aankopen, was dat natuurlijk heel erg spannend. Omdat we zeker wilden weten dat we dit op de juiste manier aanpakten, hebben we op een gegeven moment de hulp ingeroepen van het bedrijf Homekeur. Dit is het bedrijf in ons land dat je op de best mogelijke manier kan helpen bij het uitvoeren van een bouwtechnische keuring. We hadden tijdens de aankoop van ons eerste huis al geleerd dat dit heel erg belangrijk is. Toen kozen we er namelijk te laat voor om dit te doen en er bleek uiteindelijk een hoop mis te zijn met het huis. Dat wilden we deze keer natuurlijk niet nog een keer meemaken! Er zijn eigenlijk drie momenten waarop je het beste kunt kiezen voor het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring.

  • Voordat u een bod uitbrengt
  • Tijdens het onderhandelen
  • Na het ondertekenen van het koopcontract
  • Homekeur.nl

Voor alle momenten waarop je een bouwtechnische keuring kunt laten uitvoeren is natuurlijk iets te zeggen. Het laten doen van een dergelijke keuring is uiteraard niet gratis en wij hebben er dan ook lang over na gedacht wat nu het beste moment is.

Het beste moment voor de bouwtechnische keuring

Het leek ons in eerste instantie een goed idee om de bouwtechnische keuring zo vroeg mogelijk in het proces te laten uitvoeren. Je kunt dan onder andere het bod en de onderhandelingen erop aanpassen. Maar dit brengt wel als nadeel met zich mee dat je geld aan het besteden bent terwijl de verkoper je bod misschien wel helemaal niet serieus neemt. Dat vonden we toch wel een groot risico. Het aankopen van een woning is al duur genoeg, daar wilden we natuurlijk niet nog een grote schep bovenop doen. En dus wilden we hier iets voorzichtiger mee omgaan. Het tweede moment is dan tijdens het onderhandelen. Dat is op zich een goed moment. Beide partijen zijn dan serieus en het leek ons een goed moment om dan de bouwtechnische keuring te laten uitvoeren. Op de website van het bedrijf Homekeur vonden we echter ook nog de mogelijkheid om dit te laten doen nadat het koopcontract al ondertekend is. Je krijgt namelijk drie dagen bedenktijd waar je natuurlijk gebruik van kunt maken. Wij vonden zelf dat dit net iets te laat is en wij kozen er dus voor om de bouwtechnische keuring te laten uitvoeren tijdens het onderhandelen. Wij zijn nog steeds erg blij met deze keuze.

Een goed resultaat

Niet iedereen in onze omgeving vond het een goed idee om een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren. Veel mensen lijken nog steeds te denken dat ze dit prima zelf kunnen doen, maar het zal je eigenlijk verbazen hoe secuur de mensen van het bedrijf Homekeur zijn. Zij kijken echt naar dingen die je zelf makkelijk over het hoofd zal zien. Op de website kun je uiteraard al terug vinden waar ze allemaal naar kijken en wat er dus eventueel mis kan zijn. Daarnaast hebben de medewerkers van dit bedrijf natuurlijk zeer specialistische apparatuur die ze gebruiken tijdens het uitvoeren van de bouwtechnische keuring. Wij hebben uiteraard eerst eens een kijkje genomen op de website waar we al een heleboel handige informatie konden vinden. Vervolgens hebben we contact opgenomen met het bedrijf om te zien wat zij nu precies voor ons konden betekenen. Daarna hebben we al snel een afspraak gemaakt om de keuring te laten uitvoeren. Dit werd allemaal op een zeer professionele manier gedaan en we kunnen je absoluut aanraden om met dit bedrijf aan de slag te gaan.”

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn