Ondersteun het natuurlijke genezingssysteem met acupunctuur in Amsterdam

27 november 2018

Posted in Mens en gezondheid

Het menselijke organisme is geen machine hoewel we het af en toe wel eens vergelijken met machines. We zeggen dan dat de mens een soort biologische machine is. Deze vergelijking is tot op zekere hoogte correct. Als je kijkt naar de manier waarop het hart het bloed door het lichaam pompt, dan kun je dat inderdaad heel goed vergelijken met een artificiële pomp. Maar het grote verschil zit hem natuurlijk in het feit dat een biologische machine groeit, ontwikkelt en evolueert. Daarnaast beschikt het lichaam over een soort van inherent genezingssysteem en een immuunsysteem. Als een auto bijvoorbeeld beschadigd raakt, dan is er geen inherent genezingssysteem dat deze schade weer verhelpt. Je moet de auto dan direct naar de garage brengen. Maar als je als mens schade oploopt in de vorm van een snijwond of iets dergelijks, dan zal je lichaam dat zelf herstellen. Ook wanneer virussen je lichaam binnen dringen, dan komt het immuunsysteem je lijf te hulp. Je hoeft deze biologische machine dus niet altijd naar de garage te brengen. Alleen als de zaken ernstig zijn en je externe hulp nodig hebt, dan ga je naar de dokter of het ziekenhuis. De artsen kunnen in veel gevallen de opgelopen schade weer herstellen. Als je je arm breekt bijvoorbeeld, dan kun je dit niet aan de natuur overlaten. Het lichaam beschikt dus over een natuurlijk systeem waarmee het lichaam kan genezen. Maar dit systeem kan als het ware defect raken. Mensen met een auto-immuunziekte hebben bijvoorbeeld medicijnen nodig om ervoor te zorgen dat het immuunsysteem blijft functioneren. Via acupunctuur in Amsterdam kun je het natuurlijke systeem van het lichaam als het ware assisteren en/of herstellen. Acupunctuur in Amsterdam stimuleert het zenuw-endocrien-immuun systeem waardoor het eigen genezingssysteem weer optimaal kan functioneren. Dus op het moment dat je niet lekker in je vel zit, last hebt van uiteenlopende klachten zoals hoofdpijn of vermoeidheid, dan is het een idee om te kiezen voor acupunctuur in Amsterdam. De acupunctuur in Amsterdam stimuleert de energiebanen in je lichaam. Deze meridianen lopen door je hele lijf en transporteren de levensenergie door je hele lijf. Maar deze meridianen kunnen verstoord raken en dat kan leiden tot allerlei verschillende soorten klachten. Deze klachten worden vervolgens dus niet door het lichaam zelf verholpen, omdat de toegangswegen als het ware zijn geblokkeerd. Dankzij acupunctuur in Amsterdam kun je deze toegangswegen weer vrij maken, zodat de energie wederom vrij kan stromen. Op die manier kan het lichaam weer aan het werk zonder dat je daar dus per se externe hulp bij nodig hebt. Dat wil niet zeggen dat acupunctuur in Amsterdam een alternatief is voor de traditionele geneeskunde, maar het kan zeker een optie zijn als je last hebt van klachten waar de dokter geen antwoord op heeft.

Waar kan ik terecht voor acupunctuur in Amsterdam?

Mocht je last hebben van het één of ander en wil je graag gebruik maken van acupunctuur in Amsterdam, dan kun je een beroep doen op Praktijk Acupunctuur Amstelveen. Je kunt gebruik maken van acupunctuur in Amsterdam voor heel veel uiteenlopende klachten zoals:

  • Stress
  • Angst
  • Slapeloosheid
  • Depressie
  • Chronische vermoeidheid
  • Alle soorten pijn
  • Allergieën
  • Astma

Deze lijst is natuurlijk niet compleet en als je een specifieke klacht hebt, dan kun je altijd even contact op nemen met de acupuncturist.

Kijk op de site voor verdere informatie

Mocht je meer willen weten over de behandeling of over de prijzen, dan kun je altijd een kijkje nemen op de website van amstelveen-acupunctuur.nl. Daarnaast kun je uiteraard ook contact opnemen met de praktijk.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn