Minder onderhoud dankzij carports

1 december 2018

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Wanneer het gaat om auto’s, campers, caravans of aanhangers, dan gaat het vaak om twee dingen. Eerst gaat het over het gemak van het hebben van zo’n ding en daarna gaat het om de kosten van het onderhoud. Logisch, want een auto wordt niet voor niets een boortoren op de portemonnee genoemd. Gelukkig zijn veel van de kosten te voorkomen. Door regelmatig de olie te verversen bijvoorbeeld, door te kiezen voor goede banden en door regelmatig onderhoud. Zo helpt het schoonhouden van de buitenkant van de auto bij het beschermen van de lak en zorgt het er tevens voor dat roestvorming eerder gezien wordt, waardoor het beter te behandelen is. Maar vooral carports zijn een manier om het onderhoud aan de auto en caravan terug te dringen. Wanneer een auto beschermd kan staan op het moment dat deze niet gebruikt wordt, zorgt dit voor minder vocht in en rond de auto. Zoals bij de remmen bijvoorbeeld. Deze worden nat tijdens het rijden, maar door de hoge temperatuur van het staal tijdens het remmen, blijft het vocht niet zitten. Staat de auto stil, dan is dit een ander verhaal, tenzij er gebruik gemaakt wordt van carports. Kan er geen vocht bij de auto komen, dan is dit alleen maar een groot voordeel met het oog op het onderhoud.

Geen garages maar carports

Carports hebben een aantal handige voordelen die garages niet altijd hebben. Dat maakt het kiezen voor carports aantrekkelijker, zeker voor de mensen die in Nederland wonen:

  • Vrije toegang langs de carports wanneer deze niet ommuurd zijn;
  • Gemakkelijk te plaatsen;
  • Veelal geen vergunningen nodig;
  • Doorzichtige daken maken lichtinval mogelijk.

Vooral de flexibiliteit van de mogelijkheden is handig, al moet hier wel bij gezegd worden dat dit een kwestie is van de aanbieder die gekozen wordt. Persoonlijk raden wij altijd de carports van Ter Huurne aan omdat we weten dat Ter Huurne flexibel is wanneer het aankomt op eisen en niet in wil leveren op kwaliteit. Op de website (terhuurnebv.nl). Persoonlijk contact is doorgaans het makkelijkst omdat elk huis eigen eisen heeft en elke autogebruiker elke voorkeuren. Zo zijn er carports waar de auto vooral droog staat, maar zijn er ook carports waar je met gemak ook klein onderhoud aan de auto kunt verrichten omdat er gewoon net wat meer ruimte is. Handig wanneer je graag aan de auto sleutelt dus.

Onderhoud is belangrijk voor de levensduur

Het onderhoud aan de auto is van belang voor de levensduur van de auto. Het overslaan van het olie verversen of het kijken naar de koelvloeistof is niet verstandig. Nog onverstandiger is het om door te blijven rijden met een auto die duidelijk kuren vertoond en waaraan gewerkt moet worden om de auto weer optimaal te laten presteren. We raden altijd aan om met regelmaat naar de garage te gaan om zo een beter overzicht te houden over de staat van de auto. Voor de mensen die zelf sleutelen aan de auto raden we aan om te investeren in het juiste materiaal en de goede gereedschappen omdat dit het onderhoud aan de auto bevorderd. Let bij voorkeur ook op de kwaliteit van de onderdelen, zoals de remmen en de banden die gekozen worden. Hoe beter de kwaliteit van de onderdelen, hoe hoger de veiligheid is tijdens het rijden en dat betaalt zich altijd terug. Bezuinig alleen op de aspecten waar je op kunt bezuinigen, al is dat niet veel wanneer het gaat om het onderhoud van de auto.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn