Ken jij de praktijk voor acupunctuur in Deventer al?

8 mei 2020

Posted in Mens en gezondheid

QiZee is de prachtige praktijk voor acupunctuur in Deventer, opgezet door acupuncturiste Sanne van der Zee. Al vele mensen weten de weg te vinden naar deze praktijk, en hebben baat bij de behandelingen van Sanne. Acupunctuur is namelijk in te zetten bij heel veel verschillende kwalen, zoals:

  • Chronische hoofdpijn
  • Moeilijk in slaap kunnen komen
  • Stress, burnout of depressie
  • Chronische pijnklachten, zoals kniepijn
  • Klachten aan de spijsvertering

De reden dat een behandeling in de praktijk voor acupunctuur in Deventer bij zoveel verschillende klachten werkt is dat de oorzaak vaak overeenkomt. Veel klachten hebben namelijk een verstoring in de doorstroming van de energie in je meridianen als oorzaak. De locatie van deze verstoring verschilt uiteraard per persoon, maar de oplossing is vaak stukken simpeler dan hij lijkt, namelijk het opheffen van deze verstoring. In sommige gevallen betekent dat dat de energie in een meridiaan te actief aanwezig is en hij moet worden afgeremd, maar het komt vaker voor dat de energie ergens stagneert. In dat geval kan Sanne met enkele naaldjes op specifieke punten deze doorstroming van energie weer op gang brengen. In haar praktijk voor acupunctuur in Deventer biedt ze bovendien nog meer behandelwijzen dan enkel acupunctuur.

Acupunctuur in Deventer inclusief moxa

Sanne van der Zee biedt in haar praktijk voor acupunctuur in Deventer niet alleen behandelingen aan met de welbekende naaldjes, maar ook moxa. Deze eeuwenoude techniek heeft betrekking op het toevoegen van warmte en QI aan het lichaam. Dit is vaak heel heilzaam bij vermoeidheid, spanningen, rugklachten of simpelweg wanneer iemand het altijd koud heeft. Moxa toepassen doet Sanne in haar praktijk voor acupunctuur in Deventer op twee manieren. Ze gebruikt samengeperst bijvoetkruid (moxa) en plaatst dit op de acupunctuurnaald, zodat de warmte via de naald het lichaam in kan, of gebruikt een moxalamp. Deze is handig als grote gebieden van het lichaam extra warmte nodig hebben, zoals je nek, rug of je borst bij verkoudheid. Welke methode ze toepast hangt dus af van de klacht en de locatie ervan. Moxa kan een fijne aanvulling zijn op de behandeling acupunctuur, omdat deze helpt bij het herstellen van de balans in je lichaam. Sanne van der Zee past deze methode toe wanneer ze dat nodig acht, en dit is uiteraard inbegrepen in de prijs van de behandeling acupunctuur.

Behandeling cuppen en guasha in Deventer

Naast moxa en acupunctuur in Deventer past Sanne van der Zee ook wel eens de methodes cuppen en guasha toe tijdens haar behandelingen. Cuppen is een methode waarbij een glazen cup als het ware vacuĆ¼m wordt gezet op de huid. Dat veroorzaakt een sterke doorbloeding waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en spieren zich ontspannen. Het kan heel heilzaam zijn bij rugpijn, maar ook diverse spanningsklachten oplossen in de nek en schouders. Guasha toevoegen aan je behandeling acupunctuur in Deventer kan ook in de praktijk van Sanne. Guasha wordt vertaald als ‘schrapen’ en wordt gedaan met een platte, hoorden schijf over de huid. Dit stimuleert de doorbloeding en de doorstroming van vloeistoffen op die plek. Als gevolg daarvan kan een teveel aan energie uit de oppervlakkige laag van het lichaam worden verwijderd, waardoor je je kalmer voelt, verkoudheden verdwijnen of plaatselijke stagnaties oplossen. Een fijne aanvulling op de behandeling acupunctuur in ieder geval!

https://www.qizee.nl/

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn