Huisstijl ontwerpen

31 augustus 2018

Posted in Fotografie en Videografie

Als jij een eigen bedrijf hebt, dan is een huisstijl ontwerpen een van de dingen die je zeker zou moeten laten doen. Als het hierover gaat, wat wordt er dan precies bedoeld? Er wordt hiermee niet alleen het logo van je onderneming bedoeld, maar ook het lettertype dat je gebruikt en de lettergrootte. Ook regelafstand valt hieronder, net als vlakindeling van de website en zelfs het gebruik van witte of lege vlakken. Met andere woorden, het is dus het totaalplaatje. Het is dus als het ware het gezicht van jouw bedrijf, maar dan in tekst en beeld. Een huisstijl ontwerpen is dan ook belangrijk. Als je dit namelijk goed geregeld hebt, dan zorg je voor een heldere uitstraling naar (potentiële) klanten toe. Je zorgt voor herkenbaarheid en het geeft mensen meteen een beeld, een eerste indruk, van jouw onderneming. Als het goed is uitgevoerd, dan hebben mensen aan één blik genoeg om te zien dat iets bij jou hoort, ook als het logo of de bedrijfsnaam er niet bij staan. Het is dus erg belangrijk dat jij een huisstijl ontwerpen laat die echt bij jou past.

Logo en huisstijl ontwerpen

Als je een specialist inschakelt voor je huisstijl ontwerpen, dan zal er eerst gevraagd worden of jij al een logo hebt. Zo ja, dan is de vraag of deze aan vervanging toe is of dat deze misschien wat vertaald kan worden naar deze tijd. Ook is het de vraag of het bedrijfslogo goed past bij jouw bedrijf, of het uitstraalt wat jij wilt dat het uitstraalt. Vanuit het logo zal er verder gewerkt gaan worden. Lettertype en lettergrootte moeten hier bijvoorbeeld goed bij passen, net als dat de gebruikte kleuren aan moeten sluiten. Een huisstijl ontwerpen doe je voor gebruik op je visitekaartje, maar ook voor je website en je briefpapier. Zelfs je bedrijfskleding, je enveloppen en e-mails kunnen hieraan aangepast worden, wat betreft kleur, lettertype en afbeelding. Zo vormt alles een mooi geheel met elkaar en is het meteen helder dat het om jouw onderneming gaat. Van belang is dat men meteen kan zien wat voor soort bedrijf jij hebt, wat voor product of dienst je levert. En het moet uitstralen waar jij voor staat. Bijvoorbeeld voor degelijkheid, moderniteit, speelsheid of klassieke waarden. Het klinkt misschien wat vergezocht, maar als jij een goede huisstijl ontwerpen laat, dan heeft het dit echt in zich!

Kies voor echte specialisten

Een huisstijl ontwerpen, dat is dus echt een talent op zich! Vaak is het zo dat ontwerpers het er maar een beetje bij doen, maar als jij echt een goed resultaat wilt hebben, dan is het aan te raden om hiervoor echte specialisten in te schakelen. De mensen van Valetti zijn zulke specialisten. Zij kunnen als geen ander voor jou een uitstekende huisstijl ontwerpen, die echt op alle vlakken bij jou past. Zij kunnen dit bovendien ook op alle vlakken voor jou doorvoeren en dan kun je denken aan:

  • het ontwerp van je e-mail en je website
  • je briefpapier en enveloppen
  • visitekaartjes
  • reclameborden
  • bedrijfskleding

Als jij het wilt, dan kunnen zij bovendien zelfs voor jou je gevel en de inrichting van jouw bedrijfspand aanpakken, zodat dit ook helemaal in lijn is met de stijl die voor jou gecreëerd is. Zo heb jij echt in alle facetten van je bedrijf dezelfde uitstraling en dat zorgt absoluut voor een grote herkenbaarheid. Doordat Valetti bovendien de tijd neemt voor je huisstijl ontwerpen en eerst goed met jou in gesprek gaat, is de kans heel groot dat zij met een ontwerp komen dat echt uitstekend bij jou past. Contact met hen opnemen of meer weten? Ga dan naar Valetti.nl! Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn