Hoe vind ik de beste dating site?

17 december 2018

Posted in Relatie en Dating

Je wordt ouder, je vrienden krijgen relaties en iedereen in je familie is inmiddels getrouwd – behalve jij. Je wil best een relatie, maar de leeftijdsgenoten in je omgeving zijn nou niet echt potentiële levenspartners. Misschien is het tijd voor een dating site. Je start Google op, typt ‘dating site’ in en… je krijgt 985.000 resultaten. Hoe ga je hieruit de beste keus maken? De website welkeonlinedatingsite.nl geeft een aantal tips en die deel ik graag met je!

De 5 kenmerken van een goede dating site

Een dating site van hoge kwaliteit kun je herkennen aan een aantal kenmerken. Dit zijn er 5:

  • Het Keurmerk Veilig Daten: dit garandeert de betrouwbaarheid van de dating site. De Consumentenbond reikt dit keurmerk uit en kijkt daarbij naar klantvriendelijkheid, veiligheid en transparantie. Zo kun je er bijvoorbeeld zeker van zijn dat je niet in contact komt met een oplichter, die je om persoonlijke informatie vraagt en je hier vervolgens mee gaat chanteren.
  • De dating site vraagt een – niet al te grote – betaling: dit is een tweede garantie tegen oplichters. Zij zullen minder snel een account aanmaken wanneer het geld kost, simpelweg omdat er gratis sites bestaan waarop het makkelijker kan. Bij betaalde dating sites kun je je vaak wel gratis aanmelden en een eigen profiel aanmaken; je betaalt vooral voor de extra functies, zoals het versturen van een bericht naar een potentiële date of het liken van zijn of haar profiel, om je interesse te laten zien.
  • Er is een gratis proefperiode: zo kun je uitvinden of de dating site bij jou past en wat je allemaal zou kunnen doen wanneer je gaat betalen. Vaak kun je al wel profielen van anderen bekijken, maar is het niet mogelijk om een berichtje naar iemand te sturen of om daadwerkelijk af te spreken. Op deze manier weet je meer van hoe alles werkt en ga je niet al betalen voor een site die je achteraf onprettig vond.
  • Er is ondersteuning: de dating site biedt tips en tricks aan om jou te helpen jezelf te profileren. Welke foto’s moet je erop zetten en welke tekst klinkt het beste? Vaak is er een supportteam dat je op weg helpt en een klantenservice voor je vragen over de betaling en het abonnement.
  • Er bestaan onafhankelijke, positieve reviews over de dating site: zo heeft Radar+ ooit een artikel geschreven over de voor- en nadelen van specifieke sites. Maar ook op welkeonlinedatingsite staan ratings voor veel verschillende sites.

Hoe maak ik een aantrekkelijk profiel?

Heb je de juiste dating site gevonden, dan komt stap twee: je profiel. Hiervoor zijn twee dingen essentieel, namelijk een leuke foto en een sterke omschrijving van jou en je wensen. Een aantal tips wat betreft de foto:

  • Lach! Het is cliché, maar een lach maakt je aantrekkelijker.
  • Gebruik een recente foto: zo ben je eerlijk over jezelf en komt de ander niet voor een verrassing te staan wanneer jullie elkaar in het echt ontmoeten. Je wil dat de ander je leuk vindt om hoe je er nu uitziet, toch?
  • Gebruik een foto die spontaan is, en niet geposeerd. Je komt dan oprechter over.

Qua tekst is het belangrijk dat je duidelijk aangeeft wat je zoekt. In eerste instantie komt dit wellicht vreemd op je over, maar we zitten allemaal in hetzelfde schuitje op de dating site en een beetje helderheid is dan fijn. Bovendien heb je zo meer kans dat de juiste personen reageren. En met al deze tips gaat dat vast gebeuren!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn