Hoe train je je assertiviteit?

24 juni 2019

Posted in Coaching en Workshops

Veel mensen weten niet zo goed wat assertiviteit inhoudt. Ze denken dat het iets te maken heeft met boos worden of op een verkeerde manier voor jezelf opkomen, maar het is juist het tegenovergestelde. Op assertief.nl vind je een schat aan informatie over dit onderwerp, en wat je er zelf aan kunt doen om assertiever te worden. En niet alleen leer je op deze website precies wat assertiviteit is, je kunt er ook cursussen en trainingen vinden op dit gebied. Deze zijn speciaal ontworpen om mensen die moeite hebben voor zichzelf op te komen te helpen. Vind je het bijvoorbeeld moeilijk om je mening te geven in gesprekken? Of heb je familie of collega’s die altijd over je heen lopen als je met ze praat? Misschien durf je jezelf niet zo goed te uiten of weet je simpelweg niet hoe je dit op de juiste manier doet. Veel mensen zijn heel onzeker in hun communicatie en het is dus absoluut geen schande als je jezelf opgeeft voor deze cursus om je assertiviteit te verbeteren. Het kan je zelfs heel veel brengen, doordat communicatie de basis is van vele relaties en je daardoor dus meer rust krijgt in de dagelijkse omgang met mensen, of dat nu vrienden, familie of collega’s zijn. 

Cursus assertiviteit

Op assertief.nl vind je dus een cursus assertiviteit, speciaal voor mensen die het gevoel hebben dat ze wel wat hulp kunnen gebruiken in hun manier van communiceren. Misschien ben je te verlegen of kun je je grenzen moeilijk aangeven, in die gevallen is de assertiviteitstraining echt iets voor jou. Het kan echter ook zijn dat je juist zelf over andere mensen heenloopt en moeite hebt je in te houden. Dan is het juist heel belangrijk dat je leert hoe je op een rustige, maar constructieve manier jouw mening naar buiten kunt brengen, zonder anderen te kwetsen of omlaag te halen. In beide gevallen kan de training assertiviteit je helpen. Maar over het algemeen zijn er meer deelnemers die juist moeite hebben met zichzelf verbaal te uiten en ruimte in te nemen in een gesprek of discussie. 

De voordelen van deze training

De assertiviteitstraining van assertief.nl zorgt dat je samen met de groep deelnemers werkt aan jouw assertiviteit. Dit doen ze op een constructieve manier, met veel tips uit de praktijk en veel oefenen, echte interactie met echte mensen dus. Want daar heb je iets aan! Als je nieuwsgierig geraakt bent naar assertief kun je eens kijken op hun website naar de beschikbare opties. je kunt namelijk op verschillende manieren een training bij ze volgen:

  • 1-daagse open training (voor jou alleen of in een groep)
  • Persoonlijke coaching (gericht aan de slag met een professional)
  • Workshops en lezingen (voor zowel kleine als grote groepen)

Alledrie de opties kunnen je helpen als je wilt werken aan je assertiviteit. Je kunt dus zelf kiezen of je de voorkeur geeft aan een privĂ©-training of liever in een groep, en als je de training samen met collega’s wilt volgen kan dat ook. Het zal het bedrijf een prettige impuls geven als iedere medewerker zich in staat voelt op een rustige maar opbouwende manier zijn zegje te doen, echt een aanrader dus. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn