Hoe moet u een jaarrekening opstellen?

6 maart 2020

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Afgelopen jaar zijn wij voor het eerst als zelfstandig ondernemers aan de slag gegaan en dat betekende ook dat wij aan het eind van het jaar een jaarrekening moesten opstellen. Ik meende dat ik dit zelf wel kon want ik had heel veel informatie over een jaarrekening gelezen en ik dacht daarom dat ik geen specialist in de arm zou hoeven nemen om de jaarrekening op te stellen. Ik ben heel lang bezig geweest met deze jaarrekening en toen heb ik deze uiteindelijk naar mijn boekhouder gestuurd. Deze moest mij helaas vertellen dat ik een puinhoop had gemaakt van de jaarrekening en dat deze zo nooit geaccepteerd zou worden. Dat was niet echt prettig om te horen want ik was juist van mening dat het allemaal heel goed opgemaakt was. Ik heb daarom gekeken wat de mogelijkheden waren om deze jaarrekening te verbeteren. Een van de dingen die mijn accountant mij aanraadde, was dat ik zou gaan kijken naar een goed voorbeeld van een jaarrekening. Ik heb daarom de computer aangezet om te kijken waar ik moest zijn wanneer ik een voorbeeld van een jaarrekening wilde vinden. Ik heb toen gemerkt dat ik het beste een keer naar de site van externeverslaggeving.nl kon gaan surfen om te bekijken wat men hier allemaal aan voorbeelden bood. Ik heb namelijk op meerdere andere sites gelezen dat wanneer je op deze pagina gaat zoeken naar voorbeelden van een jaarrekening, je er zeker van kunt zijn dat je interessante opties aangeboden krijgt. Ik ben daarom ook blij dat ik deze site gevonden heb want ik denk niet dat ik zonder deze site mijn administratie uiteindelijk toch nog goed op orde kon hebben gekregen. Ik heb namelijk alle informatie op deze site gelezen over de jaarrekening en ik heb toen inderdaad gezien dat ik mijn jaarrekening helemaal verkeerd had opgesteld. Mocht u daarom ook bezig zijn met het opmaken van de jaarrekening en het idee hebben dat u er ook niets van bakt, dan raad ik u aan om even naar de site van externeverslaggeving.nl te surfen. Deze site heeft mij namelijk echt verder geholpen en ik ben daarom blij dat ik deze pagina geraadpleegd heb. 

Wilt u ook een goede jaarrekening opstellen? 

Ik heb gemerkt dat wanneer je zonder veel kennis aan een jaarrekening begint, de kans heel groot is dat je niet met een meesterwerk aan komt Hoe moet u een jaarrekening opstellen?zetten aan het eind van de rit. Ik heb namelijk gemerkt dat je heel snel dingen over hoofd ziet waardoor er fouten in je jaarrekening sluipen. Dat wil je natuurlijk niet en daarom ben ik blij dat ik deze handige site heb gevonden. 

Bekijk deze site ook een keer                         

Als u nog niet op externeverslaggeving.nl heeft kunnen kijken, dan raad ik u aan om:

  • Even naar deze pagina te surfen 
  • Te bekijken wat u hier aan opties kunt vinden 
  • De informatie van deze pagina aan te houden als leidraad voor uw eigen werk 

Ik ben blij dat ik nu mijn administratie op orde heb. Ik ga deze site zeker vaker raadplegen wanneer ik weer iets moet opstellen voor mijn bedrijf. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn