Esta

3 december 2018

Posted in Vakantie en Recreatie

Wist jij dat je een esta aan moet vragen als jij naar Amerika wilt reizen? Voor veel mensen zal het zo zijn dat dit niet bij hen bekend is, hoewel zij wel weten dat je voor een bezoek aan sommige landen een visum nodig hebt. Nu is dit niet helemaal hetzelfde, maar het is wel iets dat je zeker op tijd zou moeten regelen voordat je vertrekt! Veel mensen zullen hier misschien wat van schrikken en denken dat dit heel veel werk met zich meebrengt, maar een esta kun je gewoon online aanvragen. Het is namelijk een elektronisch document, wat ook duidelijk wordt al we kijken naar de betekenis van dit woord, namelijk:

  • Electronic
  • System for
  • Travel
  • Authorization

Omdat Nederland en Belgiƫ onder het Visa Waiver Program vallen, is het voor inwoners van deze twee landen dus noodzaak dat zij dit document regelen voordat zij in het vliegtuig stappen. Mocht je met de boot reizen, wat niet veel mensen zullen doen, ook dan moet je de aanvraag doen! En dit geldt ook op het moment dat je vanaf land de Verenigde Staten binnenkomt, dus als je via Mexico of Canada reist. Ook dan moet je ervoor zorgen dat je je esta geregeld hebt!

Voor welke reizen esta aanvragen?

Voor wat voor soort reizen moet jij nu een esta aanvragen? Je moet dit regelen op het moment dat jij als toerist hier naar toe gaat of als je hier voor een zakenreis heengaat. Maar dan wel met de beperking dat dit slechts voor negentig dagen geldt. Wil jij langer blijven, dan zul je gewoon een visum aan moeten vragen. Waar je ook om moet denken, is dat je al een esta nodig hebt op het moment dat je de VS alleen maar gebruikt als tussenstop. Zelfs als je het vliegveld niet van plan bent te verlaten, moet je hierover beschikken! Wat dan wel weer gemakkelijk is, is dat dit elektronisch document twee jaar geldig is, tenzij jouw paspoort eerder verloopt. In die twee jaar kun je onbeperkt naar Amerika reizen, zolang je dus per reis niet langer dan negentig dagen blijft. Wat ook belangrijk is om te weten, is dat je niet automatisch toegang tot het land krijgt als jouw aanvraag is goedgekeurd. De douane heeft dan altijd nog het recht om jou de toegang te weigeren. Met andere woorden, er zitten dus wel wat haken en ogen aan de esta verklaring.

Alles wat je moet weten

Je moet je dus ook even goed inlezen in de materie, zodat je alles weet wat je moet weten over de esta. Op esta-aanvragen.nl, een initiatief van eVisa Application Services, kun je alle informatie vinden die je nodig hebt! Bij hen vind je ook een handig stappenoverzicht van de stappen die jij moet zetten om dit aan te kunnen vragen. Bovendien kun je dit meteen bij hen op de site regelen! Je vult de aanvraag online bij hen in, je regelt de betaling en je zult dan na een tijdje horen of het al dan niet goedgekeurd is. Hoe lang duurt het nu voordat je hier uitsluitsel over hebt? Het duurt minimaal 12 uur om jouw aanvraag voor een esta te verwerken en over het algemeen duurt het niet langer dan 72 uur, dus drie dagen. Maar je kunt beter iets te vroeg dat te laat je aanvraag indienen, je wilt immers niet het risico lopen dat de verwerkingstijd opeens veel langer is en je daardoor het document niet op tijd binnen hebt! De esta is immers wel van belang om te hebben als jij naar de Verenigde Staten wilt afreizen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn