Eenvoudig makelaar vergelijken

1 april 2018

Posted in Woning en Tuin

Stel je voor: je hebt een baan gekregen in de Randstad. Je woonde in het oosten van het land, dus het is zaak om zo spoedig mogelijk te verhuizen. Iedere dag op en neer reizen zie je absoluut niet zitten! Je bent al een tijd op zoek naar een nieuwe woning en hebt eindelijk iets leuks gevonden. Voordat je definitief over kunt, moet je oude huis echter eerst verkocht worden. Daarvoor heb je een makelaar nodig, maar hoe gaat dat in zijn werk? Wat kan een makelaar voor je betekenen en waar krijg je de beste prijs? Op https://www.makelaarkosten.nl/ is het heel eenvoudig een makelaar te vergelijken met een andere. Op deze onafhankelijke informatiesite lees je meer over de manier waarop makelaars in Nederland te werk gaan. Ook kun je snel een offerte-check aanvragen. Welke informatie vind je op deze site?

  • De kosten van een makelaar
  • Vorm van courtage
  • Overleg met de klant, niet met de makelaar

 Wil jij eenvoudig een makelaar vergelijken met een andere? Dan ben je in veel gevallen op zoek naar de beste prijs. Daarvoor moet je natuurlijk eerst weten hoeveel je gemiddeld genomen voor een makelaar betaald. Het is niet eenvoudig een makelaar te vergelijken met de concurrent, als je niet weet wat het uitgangspunt moet zijn. Om maar direct met de deur in huis te vallen: een goede makelaar vraagt vaak een percentage van de verkoopprijs. Dat wordt met een mooi woord ‘courtage’ genoemd. Het courtage van een makelaar verschilt per kantoor, maar schommelt vaak tussen de 1,5 en 4,5%. Onafhankelijke makelaars vragen vaak meer dan de grote kantoren, omdat zij hun geld moeten verdienen met de verkoop van een beperkt aantal woningen per maand. De keerzijde daarvan is dat ze vaak veel nadrukkelijker met je woning bezig zijn. Om eenvoudig een makelaar te vergelijken met een andere, is het daarom slim om eerst de achtergrond van de makelaar uit te zoeken.

Eenvoudig makelaar vergelijken: wat is genoeg courtage?

Om eenvoudig een makelaar te vergelijken met een concurrent kijk je dus naar het courtage. Vraagt de een 1,5% en de ander 3%, dan weet je dus waar je zijn moet. Toch is het niet zo zwart-wit als het nu lijkt. Er zijn twee belangrijke systemen: courtage op waarde en vaste courtage. Bij courtage op waarde verandert het verschuldigde percentage als de waarde van de woning toe- of afneemt. Brengt je huis meer op dan verwacht, dan betaal je dus meer aan de makelaar. Anderzijds hoef je minder uit te keren als je uiteindelijk gedwongen wordt om de vraagprijs iets omlaag moet doen. Wil jij eenvoudig een makelaar vergelijken met een ander? Zorg dan dat beiden eenzelfde systeem hanteren. Het tweede systeem is vaste courtage. Sommige makelaars vragen een vaste prijs voor hun diensten, onafhankelijk van de waarde van de woning. Je moet van tevoren goed onderzoeken welke vorm het best bij je past, zodat je achteraf geen spijt hebt. Om eenvoudig een makelaar te vergelijken met een andere is het dus belangrijk dat je wat voorwerk doet!

Besteed je tijd nuttig

Op bovenstaande site kun je heel eenvoudig een makelaar vergelijken met de concurrentie. Dat bespaart tijd, tijd die je in andere dingen kunt steken, zoals je nieuwe woning. Een goed advies is om niet te veel te discussiëren met je makelaar. Als je merkt dat het proces moeizaam verloopt, kies dan gewoon voor een andere partij. Door flexibel te blijven word je huis het snelst verkocht. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ga dan snel naar makelaarskosten.nl en doe de vergelijkingscheck van Makelaarkosten. Je weet dan zeker dat je een goede deal krijgt die aansluit bij jouw situatie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn