Advocaat echtscheiding; een professional voor uw belangen

29 december 2018

Posted in Juristen en Advocaten

U en uw echtgenoot kunnen om welke reden dan ook niet meer met elkaar verder gaan. Een van de moeilijkste stappen die men kan nemen, maar wat vaak ook de enige keuze is, is een echtscheiding. Hier komt veel bij kijken en een goede advocaat echtscheiding is onmisbaar in dit proces. Witlox Sneijders Advocaten zijn gespecialiseerd in het familierecht, waar echtscheiding onder valt. Op de website https://wsadvocaten.nl/ kunt u meer lezen over dit advocatenkantoor en kunt u contact opnemen met de advocaat echtscheiding. U kunt bij de advocaat echtscheiding terecht voor:

  • Eenzijdig echtscheidingsverzoek
  • Gemeenschappelijk echtscheidingsverzoek

Bij een eenzijdig echtscheidingsverzoek neemt u voor uzelf een advocaat aan die voor uw belangen opkomt in de echtscheiding. Uw echtgenoot kan op uw voorwaarden reageren met een verweerschrift, waarop de rechtbank uiteindelijk een uitspraak geeft. Bij een gemeenschappelijk echtscheidingsverzoek nemen jullie voor jullie beiden een advocaat echtscheiding in de hand en stellen jullie samen de voorwaarden op voor de echtscheiding, ervanuit gaande dat jullie het over alles eens zijn. Zaken waar onder andere beslissingen over gemaakt moeten worden zijn de verdeling van het pensioen en van de gemeenschap van goederen. Daarnaast moeten er ook beslissingen gemaakt worden over de zorg voor de kinderen; bij wie gaan de kinderen wonen en hoe vaak zijn de kinderen bij de andere partner? Ook over de alimentatie moet een besluit genomen worden; wie gaat hoeveel aan de andere partner betalen? En als er een eigen woning in het spel is, moet hier ook een beslissing over gemaakt worden; gaan jullie het huis verkopen of blijft een van de twee in het huis wonen? Dit zijn allemaal moeilijke beslissingen om te nemen en het is fijn om er een advocaat echtscheiding bij te hebben die weet welke belangen en gevolgen er in het spel zijn en wat de beste oplossing is voor een of beide partners.

Wat doet een advocaat echtscheiding?

Een advocaat echtscheiding is een advocaat die gespecialiseerd is in echtscheidingen, wat valt onder het familierecht. Deze advocaat heeft ervaring met het onderhandelen in moeilijke situaties en zal pas tevreden zijn met de uitkomsten als u dat ook bent. Een van de cliënten vertelt haar ervaring: “mijn man en ik wilden gezamenlijk een echtscheiding aanvragen. Er waren echter veel zaken waar we beslissingen over moesten nemen. We hadden samen een huis, een bedrijf en uiteraard hoe onze scheiding een effect zou hebben op de kinderen. Dit zijn moeilijke keuzes, omdat het gaat om de basisdingen in jouw leven. Het komt erop neer dat je samen met de advocaat echtscheiding een besluit gaan nemen over hoe jullie beider levens er uit gaan zien. Voor ons beiden was het het moeilijkst om een besluit te nemen over bij wie de kinderen doordeweeks zouden wonen. Je wilt het beste voor je kinderen, maar je hebt het gevoel dat welk besluit je ook neemt, het nooit de beste optie voor je kinderen is. Gelukkig kon onze advocaat echtscheiding een rationele kijk geven op het geheel, omdat wij er voornamelijk emotioneel naar keken. Uiteindelijk heeft onze advocaat ons geholpen om goede beslissingen te nemen en denk ik dat we voor ons hele gezin tot de beste oplossingen zijn gekomen”.

Welke afspraken maakt u met een advocaat?

Als u een rechtsbijstandsverzekering heeft, kan uw verzekering u een advocaat echtscheiding toewijzen, maar u mag ook zelf een advocaat kiezen. In sommige gevallen kan de advocaat optreden als pro deo, maar vaak moet u een uurtarief betalen of spreekt u met uw advocaat een vast tarief af om uw zaak te behandelen. Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn